Marin Cilic, IMPERIAL în finala US Open. Croatul este noul CAMPION

Marin Cilic a câştigat primul său turneu de Mare Şlem, US Open, luni, după ce a dispus în trei seturi identice, cu 6-3, 6-3, 6-3, în finala cu japonezul Kei Nishikori, în mai puţin de două ore. Cilic are 26 de ani, iar în urma acestui succes a urcat pe locul 9 în lume.

09 sept. 2014, 05:31
Marin Cilic, IMPERIAL în finala US Open. Croatul este noul CAMPION

US OPEN 2014. Într-o finală inedită, după eliminarea favoriţilor în semifinale (Roger Federer şi Novak Djokovic), Nishikori (24 ani) a părut depăşit de miza meciului, comiţând nu mai puţin de 30 de greşeli şi fiind incapabil să îşi regăsească tenisul său agresiv graţie căruia a trecut de liderul mondial, sârbul Novak Djokovic.

Marin Cilic, antrenat de compatriotul său Goran Ivanisevic, a rupt dominarea celor patru „grei” ai tenisului mondial din ultimii ani, Roger Federer, Novak Djokovic, Rafael Nadal şi Andy Murray. A fost doar al patrulea titlu care a scăpat celor denumiţi Big Four în ultimele 40 de turnee de Mare Şlem desfăşurate, însă al doilea în acest an, după ce elveţianul Stan Wawrinka s-a impus în ianuarie la Australian Open.

Anul trecut, Marin Cilic nu a putut participa la US Open, deoarece avea de ispăşit o suspendare pentru dopaj, redusă de la nouă la patru luni de TAS.

Cilic este al doilea croat care câştigă un turneu de Mare Şlem, după ce antrenorul său, Ivanisevic, se impunea în 2001 la Wimbledon. Învingătorul de la Flushing Meadows şi-a adjudecat un cec de 3 milioane de dolari şi 2.000 de puncte ATP, iar finalistul a primit 1.450.000 dolari şi 1.200 puncte.