Marin Moraru lăsase ţigările de 20 de ani, dar a murit de cancer la plămâni

Marin Moraru ne-a părăsit duminică, la 79 de ani, după o suferinţă îndelungată. Este vorba despre cancer la plămân, după cum au povestit, în exclusivitate pentru Click!, apropiaţii familiei.

23 aug. 2016, 07:57
Marin Moraru lăsase ţigările de 20 de ani, dar a murit de cancer la plămâni

Marin Moraru a dus pe picioare o boală necruţătoare, pe care a descoperit-o la începutul acestui an – cancerul. A fumat ani de zile, dar a lăsat ţigările abia în urmă cu 20 de ani. La începutul anului, actorul a fost diagnosticat cu un cancer la plămâni, care l-a măcinat luni de zile.

”A fost un mare fumător. Fuma ţigară după ţigară. Le-a lăsat de 20 de ani… dar iată, tot nu a fost iertat”, ne-a povestit un apropiat de-al actorului. Duminică seară, actorul ne-a părăsit la 79 de ani. Anunţul a fost făcut chiar de directorul Spitalului Elias, unde Marin Moraru se afla internat din data de 10 august şi se lupta cu maladia care ucide milioane de oameni. Soţia actorului i-a respectat dorinţa acestuia şi a păstrat discreţia. A ţinut ascunsă suferinţa lui Marin Moraru, iar în lumea actorilor se ştie că acesta suferea, de ani buni, de diabet. ”Avea o suferinţă grea şi necruţătoare, cu un debut la începutul acestui an. Marele actor a trăit extrem de modest, nu i-a plăcut niciodată să fie mediatizat. Rugămintea familiei este să ne purtăm cu discreţie în urma acestei suferinţe ”, a declarat directorul medical Dana Safta, la un post tv.

e pare că medicii nu l-au mai putut ajuta pe artist. “Era în stadiu terminal de când s-a internat”, a afirmat dr. Doina Dimulescu, managerul medical al spitalului. În ciuda suferinţei, Marinuş, cum era alintat de prieteni şi colaboratori, a continuat să ducă o viaţă normală. Era un fan înflăcărat al călătoriilor şi se „încărca” pozitiv cu experienţe noi în locuri frumoase. Alături de soţia sa, Lucia Popescu Moraru, actorul îl însoţea des în vacanţe peste hotare pe Ion Antonescu, fost secretar de stat la Ministerul Culturii, zis ”mareşalul”. ”Anul trecut a fost în China, iar anul acesta, în luna februarie, a fost în Peru şi a vizitat situl incaş Machu Picchu, unul dintre cele mai frumoase şi enigmatice locuri străvechi din lume”, a povestit Ion Antonescu pentru Click.