Marina Ovsianikova, hăituită de oamenii lui Putin în Paris! Jurnalista care l-a acuzat pe Țarul de la Kremlin de crimă crede că a fost otrăvită de oamenii acestuia

Marina Ovsianikova îi acuză pe oamenii lui Putin că ar fi încercat să o otrăvească. Aceasta a leșinat chiar în fața casei sale din Paris. Poliția a deschis o anchetă în acest sens.

13 oct. 2023, 22:35
Marina Ovsianikova, hăituită de oamenii lui Putin în Paris! Jurnalista care l-a acuzat pe Țarul de la Kremlin de crimă crede că a fost otrăvită de oamenii acestuia
Marina Ovsianikova, hăituită de oamenii lui Putin în Paris! Jurnalista care l-a acuzat pe Țarul de la Kremlin de crimă se teme pentru viața sa

Marina Ovsianikova, jurnalista rusă care și-a exprimat public părerile critice cu privire la războiul din Ucraina în timpul unei apariții la televiziunea loială Kremlinului, susține că se teme că a fost otrăvită, după ce a suferit o deteriorare nejustificată și bruscă a stării de sănătate în urmă cu câteva zile. Aceasta a solicitat asistență medicală după ce a leșinat în fața propriei locuințe din Paris. Autoritățile franceze au inițiat o investigație, conform informațiilor furnizate de Politico.

Citește și: EXCLUSIV| Mărturiile cutremurătoare ale românilor prinși în infernul din Israel! ”Suntem în mijlocul bombardamentelor! Frica cea mai mare este o ofensivă din partea Hezbollahului”

Aceasta a intrat în vizorul rușilor după ce a apărut în direct la televiziune publică din Rusia cu o pancartă pe care scria „Putin este un criminal. Soldații lui sunt fasciști. Au murit 352 de copii. Câți copii trebuie să mai moară pentru tine ca să te oprești?”

„Ovsianikova ar fi cerut ajutor joi după-amiază „pentru că s-a prăbușit în fața casei sale din Arondismentul 6, din Paris, unde a reușit să se adăpostească de oamenii lui Putin, împreună cu fiica ei. Ea se teme că a fost otrăvită”, a declarat un purtător de cuvânt al Curții Penale din Paris.

Procurorii din Paris au anunțat că au inițiat o investigație cu privire la acest incident, iar forțele de poliție au efectuat o percheziție în apartamentul Marinei Ovsianikova. Aceasta a devenit cunoscută la nivel global în martie anul trecut, când a criticat public războiul purtat de Moscova împotriva Ucrainei în timpul unei emisiuni TV rusești transmise în direct. Ovsianikova a fost spitalizată și a rămas sub supraveghere medicală joi, dar starea sa de sănătate s-a îmbunătățit, conform declarațiilor autorităților.

În luna curentă, jurnalista a fost condamnată la o pedeapsă de opt ani și jumătate de închisoare, însă a reușit să părăsească Rusia înainte de pronunțarea sentinței. La momentul actual, Marina Ovsianikova se află în Paris. Ea a fost condamnată pentru „răspândirea de informații false” despre armata rusă în urma protestului său din Kremlinul rus din iulie 2022. De asemenea, conform unui site de știri independent numit Sota, tribunalul i-a interzis Marinei Ovsianikova să administreze site-uri sau conturi media timp de patru ani. În august 2022, ea a fost plasată în arest la domiciliu pentru „răspândirea de informații false despre armata rusă” după ce s-a prezentat în Kremlin cu un banner pe care era inscripționat „Câți copii trebuie să mai moară în Ucraina pentru ca voi să vă opriți?”. De atunci, jurnalista a fost inclusă pe lista persoanelor urmărite de regimul Putin. Ea a calificat decizia instanței ca fiind „absurdă și motivată politic” și a subliniat că nu se retrage de la afirmațiile sale din 2022. În trecut, a mai fost amendată în Rusia pentru „denigrarea armatei ruse”.

Citește și: Lovitură devastatoare primită după gratii de Dănuţ Lupu. Motivul pentru care nu va putea executa pedeapsa în regim deschis