Marina pakistaneză a respins la timp tentativa de incursiune a unui submarin indian

Marina pakistaneză a anunţat marţi că a contracarat o tentativă de incursiune a unui submarin indian la câteva zile după ce avioane ale celor două puteri nucleare vecine şi-au încălcat reciproc spaţiile aeriene.

05 mart. 2019, 13:14
Marina pakistaneză a respins la timp tentativa de incursiune a unui submarin indian

„Marina din Pakistan a reperat şi a avertizat un submarin indian să nu intre în apele sale teritoriale” luni după-amiază, a anunţat marina, potrivit unui comunicat. ”Ţinând cont de iniţiativa de pace a guvernului, submarinul indian nu a fost vizat”, menţionează sursa citată.

Aceasta este a doua oară din 2016 când marina pakistaneză a detectat un submarin indian care a încercat să intre în apele pakistaneze, potrivit Agerpres.

Tensiunile dintre rivalii sud-asiatici au început să crească de când avioane de luptă indiene au intrat în spaţiul aerian pakistanez în urmă cu o săptămână şi au atacat o presupusă tabără de antrenament pentru terorişti, prima intruziune a forţelor indiene în teritoriul pakistanez din 1971.

India a anunţat că în atac au fost ucişi aproximativ 350 de militanţi din gruparea Jaish-e-Mohammed, acuzată de un atac cu vehicul-capcană în regiunea Kashmir comis pe 14 februarie, potrivit Agerpres.

Pakistanul a declarat că bombe indiene au căzut în munţi şi că nimeni nu a fost ucis în aceste atacuri.

O zi mai târziu, Pakistanul a doborât două avioane indiene atunci când acestea au încercat să facă o altă intruziune şi a arestat un pilot, care a fost eliberat vinerea trecută ca un „gest de pace”.