Marine Le Pen nu va mai propune în proiectul său prezidenţial pedeapsa cu moartea

Marine Le Pen, liderul formaţiunii franceze populiste de extremă-dreapta Frontul Naţional, a anunţat că nu va mai propune în proiectul său prezidenţial din 2017 restabilirea pedepsei cu moartea, preferând pedeapsa cu închisoarea pe viaţă, deşi se declarase favorabilă acestei măsuri, scrie Le Figaro.

01 feb. 2017, 11:10
Marine Le Pen nu va mai propune în proiectul său prezidenţial pedeapsa cu moartea

„Integrez în proiectul meu pedeapsa cu închisoarea pe viaţă”, a spus ea în cadrul emisiunii Questions d’Info. Aceasta a confirmat de asmenenea pentru AFP că va retrage propunerea de retsabilire a pedepsei cu moartea.

Marine Le Pen a declarat în 2015, în urma atentatului de la redacţia Charlie Hebdo din Paris, că dacă va fi aleasă preşedinte al Franţei, va declanşa un referendum privind pedeapsa cu moartea.

„Am spus întotdeauna că vreau să le ofer francezilor posibilitatea de a se exprima pe această temă printr-un referendum. Eu, personal, cred că pedeapsa cu moartea trebuie să existe în arsenalul nostru juridic (…), pentru crimele cele mai odioase”, a declarat atunci pentru postul France 2 preşedinta FN, în condiţiile în care pedeapsa capitală a fost abolită în Franţa în 1981.