Marine Le Pen trage semnalul de alarmă: Imigraţia conturează „perspectiva războiului civil”

Marine Le Pen crede că deceniile de imigrație conturează 'perspectiva războiului civil' în Franța și dorește o consultare națională.

14 mart. 2017, 18:49
Marine Le Pen trage semnalul de alarmă: Imigraţia conturează „perspectiva războiului civil”

Candidata extremei drepte la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, consideră că imigrația masivă pe care a cunoscut-o Franța în ultimii 40 de ani conturează acum 'perspectiva războiului civil', motiv pentru care ea dorește o consultare națională - nu un referendum - prin care francezii să-și exprime opțiunile asupra condițiilor de 'intrare, ședere și de dobândire a naționalității', relatează AFP și publicația El Mundo.

'Situația a devenit incontrolabilă, pentru că an după an milioane de migranți s-au stabilit în Franța', a spus Marine Le Pen în timpul unei conferințe pe această temă desfășurată luni la Paris. 'O parte și-a recreat (în Franța) comunitatea de origine și trăiesc conform obiceiurilor și legilor care nu sunt cele ale Franței', iar 'în anii 2000 o parte a migranților și copiii lor au început războiul împotriva Franței', a continuat lidera Frontului Național (FN). 'De peste 40 de ani orice observator lucid și obiectiv semnalează problema și în fața a tot mai multe intimidări și agresiuni anti-franceze perspectiva războiului civil nu mai este o fantasmă', a continuat ea, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Ministrul turc al Afacerilor Europene cere revizuirea acordului între UE şi Turcia pentru migranţi

Marine Le Pen a criticat și guvernele succesive de la Paris, despre care a spus că au 'cheltuit mii de miliarde de euro (...) în speranța lașă că vor cumpăra pacea socială'. Dar ea a ținut să menționeze că nu imigrația în sine este vinovată, ci globalizarea care a adus pierderea respectului față de 'popoare, religii, cultură și civilizație, condamnate să se evapore și să facă loc unei lumi reduse la piețe'.

În consecință, candidata extremei drepte a pledat pentru instituirii unei 'politici a cetățeniei', care va începe — dacă ea va fi aleasă președinte — cu 'o consultare națională asupra unui subiect precis: condițiile de intrare, ședere și de dobândire a naționalității', potrivit Agerpres.

Această consultare națională nu va fi un referendum, ci o 'dezbatere națională', a precizat ulterior pentru AFP vicepreședintele Frontului Național, Florian Philippot. Totuși, în intervenția ei de luni, Marine Le Pen și-a arătat aprecierea față de francezii care în al Doilea Război Mondial au salvat copii evrei ce ar fi riscat deportarea în timpul ocupației naziste.


Candidata extremei drepte la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, consideră că imigrația masivă pe care a cunoscut-o Franța în ultimii 40 de ani conturează acum ‘perspectiva războiului civil’, motiv pentru care ea dorește o consultare națională – nu un referendum – prin care francezii să-și exprime opțiunile asupra condițiilor de ‘intrare, ședere și de dobândire a naționalității’, relatează AFP și publicația El Mundo.

‘Situația a devenit incontrolabilă, pentru că an după an milioane de migranți s-au stabilit în Franța’, a spus Marine Le Pen în timpul unei conferințe pe această temă desfășurată luni la Paris. ‘O parte și-a recreat (în Franța) comunitatea de origine și trăiesc conform obiceiurilor și legilor care nu sunt cele ale Franței’, iar ‘în anii 2000 o parte a migranților și copiii lor au început războiul împotriva Franței’, a continuat lidera Frontului Național (FN). ‘De peste 40 de ani orice observator lucid și obiectiv semnalează problema și în fața a tot mai multe intimidări și agresiuni anti-franceze perspectiva războiului civil nu mai este o fantasmă’, a continuat ea, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Ministrul turc al Afacerilor Europene cere revizuirea acordului între UE şi Turcia pentru migranţi

Marine Le Pen a criticat și guvernele succesive de la Paris, despre care a spus că au ‘cheltuit mii de miliarde de euro (…) în speranța lașă că vor cumpăra pacea socială’. Dar ea a ținut să menționeze că nu imigrația în sine este vinovată, ci globalizarea care a adus pierderea respectului față de ‘popoare, religii, cultură și civilizație, condamnate să se evapore și să facă loc unei lumi reduse la piețe’.

În consecință, candidata extremei drepte a pledat pentru instituirii unei ‘politici a cetățeniei’, care va începe — dacă ea va fi aleasă președinte — cu ‘o consultare națională asupra unui subiect precis: condițiile de intrare, ședere și de dobândire a naționalității’, potrivit Agerpres.

Această consultare națională nu va fi un referendum, ci o ‘dezbatere națională’, a precizat ulterior pentru AFP vicepreședintele Frontului Național, Florian Philippot. Totuși, în intervenția ei de luni, Marine Le Pen și-a arătat aprecierea față de francezii care în al Doilea Război Mondial au salvat copii evrei ce ar fi riscat deportarea în timpul ocupației naziste.