Mario Iorgulescu, acuzat de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) au dispus urmărirea penală pe numele lui Gino-Mario Iorgulescu pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

23 sept. 2019, 13:52
Mario Iorgulescu, acuzat de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Spitalul Elias, unde se afla Mario Iogulescu, a fost informat cu privire la faptul că organele judiciare se vor deplasa, vineri, la sediul unităţii medicale în vederea efectuării unor activităţi procedurale.

„Întrucât procurorul de caz a fost informat telefonic de către reprezentanţii spitalului cu privire la un posibil transfer al pacientului la o clinică din Uniunea Europeană, în cursul zilei de 20 septembrie, s-a decis ca activitatea menţionată anterior să fie efectuată de îndată. În acest sens, la data de 19 septembrie 2019, în jurul orei 19,00, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, însoţit de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei, s-a deplasat la Spitalul Elias în vederea aducerii la cunoştinţă a acuzaţiei formulate. Însă, dată fiind starea de sănătate critică a persoanei în cauză, această activitate nu a putut fi realizată, medicii responsabili de tratarea pacientului apreciind că nu este oportună realizarea acestei activităţi procedurale”, se arată în comunicat.

Vineri, 20 septembrie, la solicitarea PTB, reprezentanţii Spitalului Elias au transmis foaia de observaţie medicală a pacientului întocmită până la momentul respectiv. Procurorul de caz a fost informat telefonic cu privire la faptul că urmează să fie transferat la o clinică din Uniunea Europeană, context în care a fost solicitată o informare scrisă din partea Spitalului Elias în acest sens.

„Până la acest moment, informarea solicitată nu ne-a fost comunicată”, precizează procurorii. Potrivit sursei citate, actele şi măsurile necesare soluţionării cauzei au avut în vedere şi starea gravă de sănătate a suspectului, astfel cum a fost evaluată de către medicii din cadrul Spitalului Elias, iar transferul acestuia la o clinică din afara ţării nu împiedică desfăşurarea în continuare a urmăririi penale.

Luni, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias a anunţat că Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a părăsit unitatea medicală, urmând a continua tratamentul în străinătate.

„În cursul dimineţii de astăzi (23 septembrie 2019), la cererea expresă a familiei şi contrar recomandărilor medicale, pacientul Mario Iorgulescu a părăsit Spitalul Elias în vederea continuării tratamentului într-o ţară din UE. Instituţiile abilitate au fost informate în acest sens”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de spital.

În urmă cu două săptămâni, în timp ce se deplasa pe şoseaua Chitilei dinspre Centura Capitalei către Pod Constanţa, Mario Iorgulescu a intrat cu maşina pe contrasens şi s-a ciocnit cu un autovehicul condus din sens opus de un tânăr în vârstă de 24 ani. Ca urmare a impactului, tânărul de 24 de ani a murit.