Mario Iorgulescu poate scăpa de cei 13 ani de închisoare. ICCJ a admis în principiu recursul în casaţie formulat de fiul şefului LPF

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis în principiu cererea de recurs în casație formulată de Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru un accident rutier în care a ucis un tânăr, fiind în stare de ebrietate și sub influența drogurilor.

15 mart. 2024, 19:24
Mario Iorgulescu poate scăpa de cei 13 ani de închisoare. ICCJ a admis în principiu recursul în casaţie formulat de fiul şefului LPF
Mario Iorgulescu poate scăpa de cei 13 ani de închisoare. ICCJ a admis în principiu recursul în casaţie formulat de fiul şefului LPF

Mario Iorgulescu poate scăpa de cei 13 ani de închisoare. Cererea de recurs în casaţie va fi judecată pe 28 martie 2024.

„În temeiul art. 440 alin. 4 C.pr.pen., admite în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Iorgulescu Gino Mario împotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală, în dosarul nr. 20691/3/2020 (892/2023). Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie, Completului nr. 6. Fixează termen de judecată, în şedinţă publică, la data de 28 martie 2024, cu citarea părţilor. Se va încunoştiinţa apărătorul ales al recurentului inculpat Iorgulescu Gino Mario despre termenul fixat în cauză. Respinge cererea de suspendare a executării hotărârii atacate, formulată de recurentul inculpat Iorgulescu Gino Mario. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 14 martie 2024”, se arată în minuta ICCJ.

Citeşte şi: Noi detalii ies la iveală din dosarul lui Mario Iorgulescu. Fiul președintelui LPF a fost externat la cererea familiei și dus la aeroport cu o ambulanță de stat

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, se află în Italia. Avocaţii săi susţin că tânărul este internat într-o clinică privată, părinţii săi reuşind să-l scoată din ţară  imediat după accident. Mario Iorgulescu nu a fost audiat de către procurori sau magistraţi, în timpul urmăririi penale sau desfăşurării procesului în instanţă.

Accidentul s-a produs în seara zilei de 8 septembrie 2019, când Mario Iorgulescu, aflat sub influența alcoolului și a cocainei, a condus cu viteză mare și a intrat în coliziune frontală cu mașina condusă de un bărbat, care a decedat pe loc.

Tribunalul București a decis condamnarea lui Mario Iorgulescu la 15 ani și opt luni de închisoare pentru omor și conducere sub influența alcoolului și drogurilor.  Ulterior, Curtea de Apel București a redus sentinţa cu doi ani, la 13 ani şi opt luni de închisoare cu executare.