MARIOARA ZĂVORANU A MURIT de IZVORUL TĂMĂDUIRII. Ce se va întâmpla cu sufletul ei

Marioara Zăvoranu a murit vineri dimineață, în ziua în care credincioșii creștin ortodocși sărbătoresc Izvorul Tămăduirii.

17 apr. 2015, 08:55
MARIOARA ZĂVORANU A MURIT de IZVORUL TĂMĂDUIRII. Ce se va întâmpla cu sufletul ei

Izvorul Tămăduirii, sărbătoare importantă în calendarul creștin ortodox, face parte din Săptămâna Luminată, prima săptămână care urmează după Învierea Domnului Iisus Hristos, scrie libertatea.ro.

Citeşte şi Mărioara Zăvoranu a murit. Reacţia Oanei după aflarea veştii

Credinţa spune că sufletele celor care mor în această săptămână se duc direct în Rai, indiferent de păcatele avute, porţile acestuia fiind deschise, iar cele ale Iadului ferecate.

Învierea Mântuitorului, mărturie a triumfului asupra morţii, aruncă asupra zilelor ce-i urmează lumina puternică a biruinţei asupra întunericului. De aceea, în popor se crede că în Săptămâna Luminată, denumită şi a Paştilor sau Albă – adică intervalul de timp dintre Înviere şi Duminica Tomei – cei care mor în această perioadă merg direct în Rai, uşile acestuia fiind larg deschise oricărui suflet ce părăseşte pieritoarea lumea a trupului. Oricine este primit, astfel, în Împărăţia Cerurilor, indiferent de ce păcate a săvârşit în viaţă, căci totul i se va ierta in această perioadă.

Citeşte şi MĂRIOARA ZĂVORANU A MURIT. Tragedia s-a produs vineri dimineaţă

Această credinţă e reflectată şi în datinele vechi bisericeşti conform cărora în ziua de Înviere se scot „Uşile Împărăteşti” ale altarului din biserici şi se pun deoparte, unde stau pe toată perioada Săptămânii Luminate.