Mărioara Zăvoranu, în RĂZBOI cu Biserica: Preoţii sunt înnebuniţi după bani! VIDEO

Mărioara Zăvoranu declară război reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române. "Preoţii sunt înnebuniţi după bani!", spune patroana cimitirului Eternitatea. Reacţia acesteia a venit după ce Patriarhia a solicitat amânarea intrării în legalitate a cimitirelor particulare.

21 aug. 2014, 05:57
Mărioara Zăvoranu, în RĂZBOI cu Biserica: Preoţii sunt înnebuniţi după bani! VIDEO

„Mai vrea să mai ia Patriarhia nişte impozite, nişte taxe, nişte dări şi de la particulari. Că nu le ajung alea de la stat şi ce mai fac. Nu le ajunge toate sursele de venit. Mai vor în plus. Aţi văzut dvs. Biserica Română, Biserica Ortodoxă că ajută copiii, săracii, oamenii fără posibilităţi. I-aţi văzut? Nu. Decât şi-au luat toate averile şi ei ştiu ce fac cu ele”, a declarat, pentru România TV, Mărioara Zăvoranu.

Parlamentul a adoptat Legea cimitirelor, însă Biserica Ortodoxă spune că e un act normativ deficitar şi ambiguu în multe privinţe. E nevoie de reglementări noi susţine sfântul Sinod care se opune funcţionării cimitirelor private. În replică, Mărioara Zăvoranu spune că Patriarhul Daniel e avid după bani.

„În afară de patriarhul Daniel niciunul nu a încercat să pună piedici. Domnul patriarh e foarte interesat de ce face biserica îi mai trebuie fonduri”, a adăugat Mărioara Zăvoranu.

Aproximativ 250.000 de oameni mor anual în România, iar firmele de pompe funebre şi cimitirele private fac profit din înmormântări. Cu toate acestea, Mărioara Zăvoranu, deţinătoare a unui cimitir privat, spune că nu s-a îmbogăţit din afacerea pe care o are.

„Nu este o afacere prea grozavă. Dacă aş fi avut şi pompe funebre poate, dar nu vreau să mă complic. Nu iei banii odată, iei banii în zeci de ani”, a declarat aceasta, la acasatv.ro.

Citeşte şi Marioara Zăvoranu, cu ochii în lacrimi. Pierdere imensă pentru mama Oanei Zăvoranu