Mărirea alocaţiilor, sub semnul întrebării. Budăi, atac la adresa lui Iohannis: Vrea să blocheze majorarea alocaţiilor şi a salariilor

Majorarea alocațiilor pentru copii se amână după ce președintele Klaus Iohannis ‎a respins bugetul pe 2019. După votul parlamentarilor, alocațiile ar fi trebuit să crească de la 1 martie. Marius Budăi, ministrul Muncii, a reacționat după ce șeful statului a hotărât să blocheze bugetul. 

23 feb. 2019, 09:58
Mărirea alocaţiilor, sub semnul întrebării. Budăi, atac la adresa lui Iohannis: Vrea să blocheze majorarea alocaţiilor şi a salariilor

Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat în exclusivitate la România TV că președintele Klaus Iohannis este dispus în acest moment să îi facă pe români să sufere pentru câștigul său electoral.

„Din punctul meu de vedere, domnul președinte Iohannis a creat o situație fără precedent în istoria României, și anume: eu nu-mi aduc aminte în țara noastră să mai fi fost vreodată situația în care un șef de stat să blocheze bugetul propriei țări. Sincer, nu înțeleg ce urmărește domnia sa, dar e o abordare electorală care nu are legătură cu economia și intersul cetățenilor. Aș merge mai departe pe firul logicii, vă spun că eu cred că domnul Iohannis chiar a încercat prin respingere să blocheze majorarea alocațiilor și salariilor, și apoi să dea vina pe guvern, pe PSD, și să ne întrebe retoric ‘mai aveți bani pentru plata salariilor?‘ Eu cred că domnul președinte este dispus în acest moment să-i facă pe români să sufere pentru câștigul personal. Asta este părerea mea”, a declarat ministrul Muncii Marius Budăi, la România TV.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri că bugetul este unul nerealist, supraevaluat şi întârziat, catalogând PSD ca partid incompetent şi incapabil să conducă România. Şeful statului a precizat că, în concluzie, sesizează la CCR Legea bugetului de stat pe 2019. Majorarea alocaţiilor, coform OUG adoptată de guvern, se face în luna următoare adoptării bugetului.

Majorarea alocaţiilor se amână cu o lună. Preşedintele Klaus Iohannis a atacat bugetul la CCR