Din nou la coadă. Bucureştenii, nevoiţi să revină la ghişee după mărirea taxelor şi impozitelor

După ce au stat ore întregi la cozi încă de la începutul anului, pentru a-şi plăti dările la stat, bucureştenii se văd acum nevoiţi să revină la ghişee şi să mai dea nişte bani.

31 ian. 2013, 18:18
Din nou la coadă. Bucureştenii, nevoiţi să revină la ghişee după mărirea taxelor şi impozitelor

Această situaţie s-a creat după ce taxele şi impozitele au fost mărite cu 16% în ultima şedinţă a CGMB, relatează România TV. Vineri, ghişeele din Bucureşti vor fi închise pentru ca funcţionarii să aibă timp să facă socotelile.

Încă din primele zile ale anului oamenii au făcut cozi la ghişee pentru a-şi plăti taxele şi impozitele. De luni însă ei trebuie să revină la ghişee pentru a plăti diferenţa de 16%.

Unii contribuabili la bugetul local s-au împăcat cu gândul că trebuie să mai vină o dată să stea la cozi interminabile pentru a achita diferenţa de impozit. Alţii însă, în special persoanele în vârstă, au spus că le vine greu să se mai deranjeze încă o dată.

„Mâine (vineri, n.r.) este o zi în care nu se lucrează la direcţia de taxe şi impozite tocmai pentru că se face recalcularea acestor taxe şi impozite şi ii vom înştiinţa prin poştă petru că aşa e corect”, a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Aşadar, abia de luni bucureştenii vor putea reveni la ghişee pentru a-şi plăti diferenţa. Cei care o achită până pe 30 septembrie vor beneficia de o reducere de 10 la sută.

În Capitală, pentru o garsonieră se plătea anul trecut un impozit cuprins între 48 şi 92 de lei, iar anul acesta va fi între 56 şi 106 lei. Cel mai mult vor resimţi mărirea taxelor şi impozitelor cei care stau în apartamente de 4 camere, diferenţa va fi cuprinsă între 26 şi 35 de lei.

Astfel, impozitul va fi pentru

– Garsonieră: 56 – 106 lei;

– 2 camere: 97 – 165 de lei;
– 3 camere: 164 – 220 de lei
– 4 camere: 193 – 255 de lei