Marius Budăi, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în perioada următoare

Pensiile și salariile românilor nu vor scădea, a dat asigurări ministrul Muncii. Marius Budăi a demontat speculațiile care circulă în spațiul public în ultima vreme.

29 ian. 2023, 09:37
Marius Budăi, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în perioada următoare

Nici pensiile și nici salariile românilor nu vor avea de suferit în perioada următoare, a spus Marius Budăi la Antena 3. „Noi am luat o decizie în cadrul PSD, o vom discuta și în coaliție, atât timp cât suntem la guvernare niciun venit al românilor nu va scădea”, a declarat Budăi.

Ministrul Muncii a promis că analiza Băncii Mondiale și a Comisiei Europene, împreună cu PSD, va fi gata anul acesta. Mai mult, Budăi a spus că vor fi rezolvate și inechitățile legate de pensii.

Marius Budăi: Sub nicio formă pensiile nu vor scădea, din contră

„Da, am spus și o să spun și acum, nu înțeleg de ce legea 127 a fost pusă între paranteze, pentru că nu numai noi PSD, dar mulți specialiști, în special din casele teritoriale de pensii, dar și cei care au fost pe la dumneavoastră prin platou au spus că este o lege bună.

Suntem în această situație din momentul în care PSD a intrat la guvernare în noiembrie 2021, chiar în programul de guvernare, a spus că analiza a plecat de la această decizie. Ce pot să spun sigur este că atunci când o să avem analiza terminată, făcută și pe final cu Banca Mondială și cu Comisia Europeană, sunt sigur ce vreau să spun pentru că am auzit tot felul de ipoteze lansate de oameni care n-au nicio legătură cu sistemul de pensii.

Sub nicio formă pensiile nu vor scădea, din contră, vom începe cu rezolvarea inechităților din sistem care bineînțeles că va avea nevoie de un impact bugetar consistent și vom vedea în ce perioadă își poate permite România să suporte acest impact, însă principala este rezolvarea inechităților din sistem”, a afirmat Marius Budăi la Antena 3.

Peste trei milioane de dosare de pensionare sunt deja scanate

În momentul de față, casele de pensii au reușit să scaneze peste trei milioane de dosare de pensionare.

„Este o activitate premergătoare recalculării pensiilor în momentul în care vom avea textul final. Suntem la peste trei milioane de dosare. 4,8- 4,9 milioane de dosare, pentru că este în dinamica în această activitate, și cu siguranță până la 31 august în acest an vom închide această activitate. Vom avea în primul trimestru spre final și acest text și îl vom trimite în Parlament pe dezbatere. Pe lângă discuțiile cu partenerii sociali voi avea și un text agreat, că așa este și așa este scris în PNRR și cu Comisia Europeană, astfel încât să nu avem ulterior alte piedici în implementare”, a informat ministrul Muncii.