Marius Budăi, anunț de ultimă oră despre ALOCAȚII. Ce se întâmplă cu banii copiilor de la 1 ianuarie 2023 VIDEO

Marius Budăi, ministrul Muncii, a vorbit, marți seară, la România TV, despre creșterea alocațiilor de la 1 ianuarie 2023, în funcție de rata inflației.

22 nov. 2022, 23:02
Marius Budăi, anunț de ultimă oră despre ALOCAȚII. Ce se întâmplă cu banii copiilor de la 1 ianuarie 2023 VIDEO
Marius Budăi, anunț de ultimă oră despre ALOCAȚII. Ce se întâmplcă cu banii copiilor de la 1 ianuarie 2023

Marius Budăi, anunț de ultimă oră despre ALOCAȚII. Ministrul Muncii a declarat că alocaţiile copiilor vor fi indexate cu rata inflaţiei înregistrată în cursul anului anterior, aşa cum prevede legea, ceea ce presupune o majorare de aproximativ 12 lei pentru un copil care beneficiază de alocaţia standard de 243 de lei.

Citeşte şi: Ministrul Muncii a explicat în premieră, la RTV, punct cu punct, cât de mult cresc pensiile, din 2023. Salariul minim, alocațiile, indemnizațiile pentru veterani, văduve și persoanele cu handicap vor fi majorate | EXCLUSIV (VIDEO)

„Nu cred că există vreo familie în România sau nu trebuie să susţinem noi o familie în România care să aibă părinţi apţi de muncă şi să trăiască doar din alocaţia copiilor”, a declarat Marius Budoi la România TV.

„Alocaţiile vor creşte cu rata inflaţiei calculată… cu aia care scrie în lege şi pe care o cunoaştem. Este ceea ce facem acum şi, până la urmă, eu nu cred că există vreo familie în România sau nu trebuie să susţinem noi o familie în România care să aibă părinţi apţi de muncă şi să trăiască doar din alocaţia copiilor”, a afirmat ministrul Muncii.

Citeşte şi: Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră privind pensiile românilor. Cine sunt cei care vor beneficia de o majorare de 45%

Marius Budăi a mai spus că în familiile care trăiesc exclusiv din alocaţiile copiilor, adulţii trebuie „orientaţi către muncă”.