EXCLUSIV Marius Budăi, anunţ de ultimă oră despre majorarea pensiilor şi a salariului minim pe economie: „Am vorbit cu Marcel Ciolacu şi cu premierul României”

Ministrul Muncii a anunţat, într-o intervenţie telefonică la România Tv, ce se întâmplă cu majorarea pensiilor şi a salariului minim pe economie.

20 sept. 2022, 21:41
EXCLUSIV Marius Budăi, anunţ de ultimă oră despre majorarea pensiilor şi a salariului minim pe economie: „Am vorbit cu Marcel Ciolacu şi cu premierul României”
Marius Budăi

Marius Budăi a făcut noi precizări importante privind majorarea pensiilor şi a salariului minim pe economie. Ministrul i-a asigurat pe pensionari că pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023.

Marius Budăi: Pensia ar trebui să crească cu cel puţin 10%

Citeşte şi Majorare Pensii 2023. Florin Cîţu: „Pensiile pot să crească şi cu 15%. Marcel Ciolacu, stai acasă!”

Ministrul Muncii a declarat, marţi seară, la România Tv, că valoarea punctului de pensie ar trebui să crească începând cu anul următor cu cel puţin 10%.

„Pensionarii trebuie sa creada intr-o majorare a pensiilor de la  1 ianuarie. Eu am prezentat intr-o conferinţă de presa propunerile pe care PSD le pune pe masa coalitiei. Din punctul nostru de vedere, valoarea punctului de pensie ar trebui sa creasca cu cel putin 10%. Marcel Ciolacu şi premierul Romaniei au spus ca pensiile trebuie să crească”, a declarat ministrul la emisiunea lui Victor Ciutacu.

În ceea ce priveşte creşterea salariului minim pe economie la 2550 de lei, ministrul a anunţat că au început deja discuţiile cu sindicatele şi speră că în curând se va ajunge la o concluzie.

„Saptamana trecuta am purtat o discutie cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu si cu premierul României. Astăzi am început şi vom continua dialogul cu partenerii nostri sociali, angajatori, patronate şi sindicate şi speram ca in termenul cel mai scurt sa avem o solutie, astfel incat constructia bugetara a intreprinzatorilor pe anul 2023 sa fie una predictibila”, a precizat ministrul.

Citeşte şi Marcel Ciolacu anunţă că e posibil să meargă cu premierul Ciucă la Bruxelles să negocieze majorarea pensiilor. Ce spune despre propuneri „inflaționiste” reclamate de liderul PNL

Cum faci ca să nu plăteşti factura uriaşă la utilităţi

Dacă sunteți în această situație și aveți de plătit o factură foarte mare la utilități, atunci trebuie să urmați câțiva pași pentru a nu plăti aceste facturi.

1. În primul rând, trebuie să notificați în scris furnizorul și să contestați valoarea facturii.

2. Apoi, trebuie să notificați furnizorul pentru a vă trimite metrologia contorului și pentru a-l compara cu indexul vechi.

3. Dacă nu primiți niciun răspuns favorabil în termen de 15 zile, atunci vă puteți adresa către ANRE sau direct la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC).

4. Ultimul pas ar fi să înaintați o acțiune în instanță pentru a anula factura.