Marius Budăi, anunț de ultimă oră pentru pensionari! ”Spun foarte clar și răspicat că situația este decisă”

Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, a făcut marți un anunț extrem de important pentru pensionari. Chiar dacă experții de la Fondul Monetar și-au exprimat îngrijorarea și cu privire la noua lege a pensiilor care pune presiune pe bugetul de stat, fostul ministru îi liniștește pe români și spune că nu sunt motive de îngrijorare.

23 ian. 2024, 14:07
Marius Budăi, anunț de ultimă oră pentru pensionari! ”Spun foarte clar și răspicat că situația este decisă”
Marius Budăi, anunț de ultimă oră pentru pensionari!

Marius Budăi, anunț de ultimă oră pentru pensionari! La finalul lunii ianuarie, reprezentanții Fondului Monetar Internațional vor veni la București, pentru a efectua o analiză a evoluțiilor economice și financiare.

Citește și Pensii 2024. Se anunţă majorări de 80%, cine pierde la recalcularea din septembrie. Anunţul Casei de Pensii

Marius Budăi, anunț de ultimă oră pentru pensionari!

În urmă cu ceva timp, experții de la Fondul Monetar și-au exprimat îngrijorarea și cu privire la noua lege a pensiilor. Aceștia au subliniat că noua legislație pune o presiune mult prea mare pe bugetul de stat.

Cu toate acestea, fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, îi liniștește pe români și susține că nu sunt motive de îngrijorare mai ales că legea pensiilor a fost deja aprobată și discutată cu Comisia Europeana și Banca Mondială.

”Vreau să spun foarte clar și răspicat că situația este decisă. Discuțiile au fost purtate împreună cu Comisia Europeană, cu Banca Mondială, tripartit Guvernul României reprezentat de Ministerul Muncii și în final toate discuțiile au fost încheiate. Legea este aprobată, sustenabilitatea legii este clar declarată și întărită de către experții Comisiei Europene și a băncii Mondiale, de aici nu avem nicio problemă”, a declarat Marius Budăi la Antena 3 CNN.

Mai mult, Marius Budăi a subliniat că misiunea reprezentanților Fondului Monetar Internațional în România este una care are loc în fiecare an.

”Aceste misiuni ale Fondului Monetar Internațional în România și în oricare țară din lume nu sunt misiuni țintite, de data aceasta nu este o misiune țintită, este o misiune care are loc în fiecare an.

Fondul Monetar Internațional vine atât la Guvern cât și la Parlament. Eu însumi, când am avut onoarea să fiu ministru al Muncii, dar mai ales președinte al Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților, am avut astfel de discuții cu reprezentanți ai Fondului Monetar Internațional. Se poartă discuții, așa cum este absolut normal, dar până la urmă decidentul este Guvernul României și o spun cu tărie, pentru că am fost și am avut onoarea să depun de trei ori jurământul în Guvernul României și știu discuțiile cum se poartă atât la Comisia Europeană cât și la Fondul Monetar Internațional și la Banca Mondială. Noi suntem extrem de determinați să implementăm Legea Pensiilor”, a mai spus fostul ministru.

Citește și Pensii 2024. Cum poţi să încasezi mai multe pensii în acelaşi timp