EXCLUSIV! Marius Budăi, anunț important despre pensii şi ajutoare sociale! Crește plafonul de venit pentru ajutorul din partea statului

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut anunțul așteptat de majoritatea românilor! Beneficiarii voucherelor sociale în valoare de 250 de lei, au primit deja banii pe card. Dacă anul acesta de aceste vouchere beneficiau doar cei cu venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei, anul viitor suma va crește la 1.700 de lei.

18 dec. 2022, 19:58
EXCLUSIV! Marius Budăi, anunț important despre pensii şi ajutoare sociale! Crește plafonul de venit pentru ajutorul din partea statului

Ministrul Marius Budăi, a anunțat, duminică, în exclusivitate la România TV, că programul „Sprijin pentru România” va continua și anul viitor. Astfel, cei cu venituri mici vor primi suma de 250 de lei, tot la distanță de două luni.

„Așa cum am promis, ultima tranșă de anul acesta pentru voucherele de 250 de lei, a început să fie plătită, începând de vineri. Sunt cetățeni care deja ne-au confirmat că au primit banii, pentru că vin sărbătorile și trebuie să facem tot ce trebuie și ce ne stă în putință, pentru a aduce cât de cât un zâmbet cât de mic pe fața semenilor noștri.

Citiți și: Categoria de pensionari care va avea creșteri ale veniturilor cu până la 45%. Marius Budăi face anunțul mult așteptat!

Dacă vorbim de 1 ianuarie, documentele premergătoare, mă refer aici la actele normative, ordonanța de urgență care a prevăzut aceste majorări și acele măsuri în continuarea programului „Sprijin pentru România”, inclusiv bugetul a fost adoptat în Parlament, s-a dat votul final (…) Cu siguranță, începând de la 1 ianuarie vom fi în posibilitatea să începem deja plata pensiilor și plata a celor sume din măsurile hotărâte.

Marius Budăi îi asigură pe români că își vor primi pensiile „până în 15-17 ianuarie”

Cetățenii trebuie să știe, că în fiecare an, discutăm despre acest aspect și anume că începe anul bugetar și o zi, două, până când se deschid conturile, până se alimetează, după care imediat facem virarea sumelor către Poșta Română și cu siguranță se va lucra și în weekend și se va încerca ca până în 15-17 ianuarie, să putem achita toate pensiile și toate măsurile, ca banii să ajungă la cetățeni. Mobilizare există.

Sunt măsuri de sprijin pe care le-am decis în coaliție, care susține actualul Guvern, inclusiv ridicarea pragului valoric până la care se alocă aceste vouchere de alimente în valoare de 250 de lei, o dată la două luni. Va continua pe tot parcursul anului 2023, începând din luna februarie.

Pragul s-a ridicat de la 1.500 la 1.700 de lei. După cum ați văzut și în acest an am avut măsuri de sprijin până la concurența valorii de 2.000 de lei venituri.

În anul 2023 pe praguri valorice vom avea până la 3.000 de lei. Absolut toate aceste ajutoare sunt prevăzute în actele normative și sumele există în bugetul aprobat deja în Parlamentul României”, a declarat Marius Budăi, duminică seara, în exclusivitate la România TV.

Bugetul pentru anul 2023 a fost adoptat de Parlamentul României, în data de 14 decembrie și este „menit să protejeze nivelul de trai al populației vulnerabile”, a  afirmat ministrul Muncii, pe pagina sa de Facebook.

Citiți și: Marius Budăi, presat de PNRR să taie pensiile speciale: „Vom face un studiu de impact”