Marius Budăi, atac la inițiatorii moțiunii împotriva sa: „Un simulacru de moţiune scrisă de oameni care, atunci când au guvernat, au adus doar sărăcie, foamete şi au închis oamenii în case”

Camera Deputaţilor s-a întrunit, luni, pentru dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, depusă de 56 de parlamentari de la USR şi neafiliaţi aparţinând Partidului Forţa Dreptei. Moţiunea intitulată "Marius Budăi - ministrul salvării pensiilor speciale" a fost depusă în plenul Camerei în urmă cu două săptămâni.

06 mart. 2023, 16:53
Marius Budăi, atac la inițiatorii moțiunii împotriva sa: „Un simulacru de moţiune scrisă de oameni care, atunci când au guvernat, au adus doar sărăcie, foamete şi au închis oamenii în case”

Deputaţii USR şi Forţei Dreptei afirmă, în moţiune, că sunt „prea multe dovezi privind incompetenţa şi nepăsarea de care dă dovadă” ministrul Marius Budăi, susţinând că acesta „a clădit” un „scut în jurul specialilor şi al pensiilor speciale” şi „a pus în pericol, de dragul unor pensii nesimţite, miliardele pe care ar urma să le primească ţara pentru dezvoltare”.

Marius Budăi a declarat, în plenul Camerei Deputaţilor, că este ”un simulacru de moţiune scrisă de oameni care nu au fost în stare de nimic atunci când au guvernat, care au adus doar sărăcie, foamete şi au închis oamenii în case, care nu au ajutat nici oamenii, nici mediul de afaceri, făcând praf si pulbere până şi puţinele măsuri de ajutor pe care tot ei le promiseseră”. Ministrul a acuzat că parlamentarii care au depus moţiunea simplă împotriva sa au împrumutat sute de milioane de lei care nu s-au dus nici în pensii, nici în salarii.

Mă aflu astăzi aici pentru a răspunde moţiunii simple iniţiate de o coaliţie de strânsură, o coaliţie a zgomotelor, dar cu ZERO soluţii. Mă aflu astăzi aici din respect pentru seniorii acestei ţări, de care dvs v-aţi bătut joc cât timp aţi fost la guvernare. Seniorii merită răspunsuri şi asta voi face astăzi. Dvs  însă ar trebui să vă crape obrazul de ruşine, pentru bătaia de joc şi teroarea la care aţi supus vârstnicii acestei ţări. Da, domnilor! Voi sunteţi cei care nu aţi mărit nicio pensie în 2021. ZERO lei. Atât le-aţi dat voi pensionarilor. Veniţi aici la microfon şi spuneţi-le pensionarilor de ce nu le-aţi dat niciun leu în 2021! Hai, curaj, că slavă Domnului, bani aţi avut. Cu nemiluita.

Aţi împrumutat 200 de miliarde de lei, care nu s-au dus nici în investiţii, nici în pensii, nici în salarii. Vedem acum în dosarele DNA. Aţi avut bani de izolete. Aţi avut bani de măşti neconforme. Aţi avut bani pe care i-aţi furat sau aţi plătit preţuri umflate şi de o sută de ori pentru tot felul de echipamente niciodată livrate. Doar pentru oameni n-aţi avut bani. Pentru seniorii acestei ţări aţi avut doar măsuri aberante şi teroare. Nu v-a păsat dacă au bani de pâine sau de medicamente în pandemie. În schimb i-aţi umilit şi i-aţi obligat să iasă din case doar două ore pe zi. Două ore pe zi, domnilor de la USR. Vă amintiţi?! Eu nu uit. I-aţi umilit când le-aţi închis spitalele şi nu au mai avut unde să se trateze. I-aţi aruncat afară cu perfuzia în mâini sau proaspăt operaţi. Iar pe cei care au pierdut lupta cu boala, le-aţi luat şi ultimul dram de demnitate şi i-aţi îngropat goi în saci de plastic. Asta aţi făcut voi!”.

Citeste si EXCLUSIV Pensii 2023. Marius Budăi, anunţ despre vârsta de pensionare: „Nu voi permite aşa ceva!”

Marius Budăi, acuzaţii grave la adresa inițiatorilor moțiunii împotriva sa: „Nimic pentru părinţii şi bunicii noştri. Nimic pentru oamenii care muncesc din greu în ţara asta”

Budăi arată că cei care au semnat această moţiune nu au fost niciodată preocupaţi cu adevărat de soarta seniorilor.

Nu aţi luat nicio măsură pentru ei. Totul a fost doar în slujba voastră. Nimic pentru părinţii şi bunicii noştri. Nimic pentru oamenii care muncesc din greu în ţara asta. Vreţi să vorbim despre pensii speciale?! Atunci haideţi aici la microfon şi recunoaşteţi că aţi fost doar populişti şi demagogi! Veniţi aici la tribună şi spuneţi-le oamenilor adevărul. Spuneţi-le că aţi avut prim-ministru, vice-prim-ministru şi ministerul Justiţiei şi nu aţi mişcat un pai. Vedeţi, domnule fost prim-ministru, dacă nu v-aţi ascultat foştii colegi de partid cu alea 30 de zile?! Nu mai sunteţi nici premier, nici preşedinte de partid. Fostul domn vicepremier este?! Este. De ce nu aţi iniţiat domnule ordonanţă de urgenţă prin care să tăieţi pensiile speciale?! Că parcă aşa aţi promis. Sau erau doar lozinci?! Nu-l văd pe fostul ministru al Justiţiei. Da, este şi dânsul în sală. Ia veniţi aici domnule ministru şi spuneţi-ne ce pensii speciale aţi eliminat dumneavoastră. Ah, niciuna?! Nici măcar nu aţi avut curajul să vă atingeţi de ele. Fermoar la gură aţi avut cât aţi fost la minister. Aţi stat băgat sub birou de frică şi acum vă daţi viteaz şi faceţi zgomot”, a afirmat ministrul.

Citeste si Marius Budăi anunţă când se taie pensiile speciale: Mulţi colegi din USR fac zgomot. Sa stea liniştiti, o rezolvăm noi!

Marius Budăi a afirmat că ”PSD este cel care a plafonat, prin OUG 59/2017, pensiile speciale, mai puţin pe cele ale magistraţilor, protejaţi de deciziile CCR”.

Aţi fost la guvernare, domnilor, de ce nici măcar nu aţi plafonat pensiile magistraţilor? Nu mai zic să le fi tăiat sau eliminat! Aţi condus Ministerul Justiţiei şi Ministerul Transporturilor! Cine v-a oprit să le tăiaţi pensiile speciale acestor categorii!? Adevărul este unul singur. Cum nu aţi făcut nimic pentru seniorii acestei ţări, nu aţi făcut nimic nici pentru eliminarea pensiilor speciale. Eu nu am promis că rezolv problema în 30 de zile. Dar am făcut un proiect pe care l-am trimis Parlamentului în termenul asumat prin PNRR. Apropos, un PNRR pe care dvs l-aţi făcut la secret, fără să vă consultaţi cu nimeni. Nici cu patronatele, nici cu sindicatele, nici cu societatea civilă, nici cu pensionarii, cu NIMENI. Mai mult, aţi scris un PNRR atât de prost de se miră până şi consultanţii internaţionali angajaţi să livreze expertiză. Asta e respectul pe care îl aveţi faţă de societate”, a afirmat Budăi.