Marius Budăi: Îmi voi da demisia din Camera Deputaţilor în ultima zi de mandat pentru a nu primi pensie specială

Încă o demisie din Parlament din cauza pensiilor speciale a fost anunţată marţi, dar data aceasta din rândul social-democraţilor. Este vorba despre fostul ministrul a Muncii în Guvernul PSD, Marius Budăi.

24 nov. 2020, 14:33
Marius Budăi: Îmi voi da demisia din Camera Deputaţilor în ultima zi de mandat pentru a nu primi pensie specială

Deputatul PSD Marius Budăi a anunţat marţi că va demisiona din Camera Deputaţilor în ultima zi de mandat pentru a nu primi pensie specială.

„Refuz pensia specială de parlamentar. Îmi voi da demisia în ultima zi de mandat, astfel încât să nu întrunesc condiţia legală pentru acordarea pensiei speciale. Cum m-aş putea uita în ochii părinţilor şi bunicilor noştri dacă aş primi o astfel de pensie specială? Ca deputat am votat în Parlament toate iniţiativele legislative prin care se anulau, se tăiau sau se supraimpozitau pensiile speciale. Mereu a apărut un obstacol, un blocaj”, a scris Marius Budăi Facebook.

Fostul ministrul al Muncii critică Guvernul PNL care ar fi putut da „pe loc” o ordonanţă de urgenţă prin care supraimpozitarea pensiilor speciale ar fi intrat imediat în vigoare.

„PNL ar fi putut da pe loc o ordonanță de urgență prin care supraimpozitarea pensiilor speciale ar fi intrat imediat în vigoare. Nu au făcut-o pentru că sunt demagogi și, de fapt, tânjesc la aceste pensii NEMERITATE! Eu nu sunt așa! Refuz pensia specială din respect pentru toți pensionarii din Botoșani și din România”, a mai scris Marius Budăi.

Citeşte şi: Rareș Bogdan, despre pensii speciale: Mă mâhnește faptul că într-un demers absolut propagandistic și populist se alătură PSD și USR

Anunţul lui Marius Budăi vine după ce Marcel Ciolacu a anunţat luni că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu benefica de pensie specială. Liderul PSD a precizat că Guvernul Orban a ratat în acest an ocazia să emită o ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea pensiilor speciale, lucru care ar fi făcut să fie economisite câteva miliarde de lei, banii ce ar fi putut fi folosiţi în lupta cu pandemia de coronavirus sau pentru a pregăti şcolile astfel încât să elevii să poată continua procesul educaţional.

Pensie specială pentru parlametnari. PNL cere dezbaterea în regim de urgenţă a inițiativei legislative de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat că a solicitat dezbaterea în regim de urgență a inițiativei legislative care prevede abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

”Din punctul de vedere al PNL, singura soluție pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor o reprezintă abrogarea capitolului XI din statutul senatorilor și deputaților. Azi am depus o solicitare de convocare a Birourilor Permanente Reunite la ora 10:00, așteptăm să trimită la comisia de statut proiectul PNL, care e blocat din luna iunie, pentru a fi dezbătut și votat azi în plen. PNL a depus inițiativa în luna mai. Tot azi solicităm tuturor partidelor să susțină solicitarea PNL și să dăm un vot în comisie și în plen pentru abrogarea acestor indemnizații pentru limita de vârstă”, a declarat Florin Roman, citat de G4Media.ro.

Florin Roman a precizat că, în cazul aceasta nu va fi votată, PNL va cere dezbaterea inițiativei legislative de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor în prima zi de lucru a noii legislaturi.

Florin Roman a mai explicat că Guvernul Orban nu a eliminat prin ordonanță de urgență pensiile speciale ale parlamentarilor pentru că un astfel de act normativ ar putea fi atacat la Curtea Constituțională de Avocatul Poporului, Renate Weber.

”Aceste privilegii care au fost introduse prin lege, nu pot fi eliminate decât prin lege”, a completat Florin Roman.