Marius Budăi spune că sporurile bugetarilor nu pot depăși 20% din salariu. Ce spune de tăierea salariilor şi suprimarea voucherelor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, exclude ideea realizării unor economii la buget ”pe spinarea cetăţenilor României”, el arătând că ”de PSD nu s-a legat niciodată vreo tăiere de venituri".

20 apr. 2023, 18:39
Marius Budăi spune că sporurile bugetarilor nu pot depăși 20% din salariu. Ce spune de tăierea salariilor şi suprimarea voucherelor
Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor. Marius Budăi a făcut anunțul. ”Lucrăm la construcţia legii salarizării”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti, că în realizarea unei noi legi a salarizării nu este luată în calcul ”sub nicio formă” o reducere a salariilor bugetarilor, el admiţând că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) România şi-a asumat ca angajaţii din sistemul public să nu aibă sporuri care să depăşească 20 de procente din salariu.

”Scrie în PNRR că trebuie să venim la o masă de sporuri de 20% pe individ. Vom vedea. Lucrăm la construcţia legii salarizării, dar în niciun caz în sensul tăierii salariilor, sub nicio formă”, a declarat Marius Budăi. De asemenea, întrebat dacă vor fi tăiate indemnizaţiile celor care sunt angajaţi în sistemul public şi care au venituri mai mari decât cel al preşedintelui ţării, Budăi a răspuns că în coaliţie nu s-a discutat acest subiect.

Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor. Marius Budăi a făcut anunțul. ”Lucrăm la construcţia legii salarizării”
”Nu am avut această discuţie acum, în coaliţie, đar lucrăm la legea salarizării şi probabil acolo vom discuta pe rearanjarea coeficienţilor. Dacă legea salarizării nu ar fi fost pusă între paranteze şi ar fi ajuns la nivelul maxim din 2022, cu siguranţă şi rezolvarea inechităţilor ar fi avut un impact mai mic, pentru că am fi ştiut ce avem de îmbunătăţit. Din păcate, tot un guvern de dreapta a pus şi legea salarizării între paranteze”, a explicat ministrul Muncii.

Ministrul Muncii exclude renunţarea la vouchere sau alte beneficii pentru reducerea deficitului bugetar

Ministrul Muncii, Marius Budăi, exclude ideea realizării unor economii la buget ”pe spinarea cetăţenilor României”, el arătând că ”de PSD nu s-a legat niciodată vreo tăiere de venituri” şi că partidul nu îşi va ”schimba obiceiul începând de anul ăsta”. El explică de unde vor face economii angajaţii ministerului pe care îl conduce.

Întrebat joi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, dacă în opinia sa ar fi nevoie de suspendarea voucherelor de vacanţă sau a altor beneficii pentru acoperirea deficitului bugetar, Marius Budăi a răspuns: ”Exclus!”.
Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor. Marius Budăi promite o nouă lege a salarizării „Acum analiza este mult mai grea”

El a admis că România nu traversează ”cea mai fericită perioadă”, dar a spus că ”asta nu înseamnă că nu trebuie să găsim soluţii”.
Budăi a amintit că pentru PSD pachetul de beneficii sociale reprezintă ”o linie roşie” peste care partidul nu va putea trece. ”De PSD nu s-a legat niciodată vreo tăiere de venituri şi nu ne vom schimba obiceiul începând de anul ăsta, sub nicio formă. Am spus foarte clar că o strângere a şurubului trebuie şi din partea statului, din solidaritate pentru cetăţeni. Şi atunci, la Ministerul Muncii, deja de ieri (miercuri – n.r.) am semnat un ordin şi am redus cu 20% şi în unele locuri chiar cu 30% consumul de combustibil, studiem foarte bine şi am cerut agenţiilor din subordine ca acele achiziţii de bunuri şi servicii care mai suportă amânare, că necesitatea s-a demonstrat la construcţia bugetului, să fie amânate şi de asemenea deplasările, atât interne, cât şi externe, acolo unde suportă, să fie cuplate între ele, să fie amânate dacă se poate ş.a.m.d., dar nicidecum pe spinarea cetăţenilor României”, a afirmat ministrul Muncii.