Marius Dunca, ministrul Tineretului şi Sportului: Este legal ca primăriile să finanţeze sportul. Pot aloca maximum 5% din buget

Ministerul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a declarat, duminică, la Bistriţa, că este legal ca primăriile să finanţeze sportul, rolul statului fiind de a sprijini juniorii şi tinerii, iar ministerul pe care îl conduce va aloca sume semnificative pentru susţinerea performanţei sportive.

12 nov. 2017, 13:09
Marius Dunca, ministrul Tineretului şi Sportului: Este legal ca primăriile să finanţeze sportul. Pot aloca maximum 5% din buget

Ministrului Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a declarat că autorităţile locale au bază legală să finaţeze activităţilor sportive şi chiar pot aloca maximum 5% din buget pentru susţinerea sportului.

“Am reuşit să dăm o ordonanţă de urgenţă care prevede ca maximum 5% din bugetul autorităţilor locale să vină spre structurile sportive. Am reuşit să scoatem şi acel contract de activitate sportivă, ca primarii să nu mai fie la limita legii şi să vină curtea de conturi şi să nu aibă o practică unitară. Trebuie să ţinem cont şi de Consiliul Concurenţei, care a emis doar o atenţionare, dar dacă reuşim să implicăm administraţia, mediul de afaceri cu siguranţă va sprijini sportul. Dar atenţie, nu trebuie să ducem toţi banii spre o ramură sportivă. Noi trebuie să investim în toate ramurile sportive. Rolul statului care este acela de a sprijini juniorii şi tinerii pentru că asta este cea mai mare avere pe care o are poporul în momentul de faţă”, a declarat ministrul Marius Dunca, duminică, într-o conferinţă de presă la Bistriţa.

Conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului intenţionează ca începând de anul viitor să adopte o nouă strategie de finanţare a activităţii spotrive în România, urmând să fie alocaţi mai mulţi bani pentru susţinerea performanţei.