„Marius Nasta” nu mai are paturi libere la ATI. Beatrice Mahler, semnal de alarmă: „Varianta Delta e extrem de vicleană. Este îngrijorător acest trend ascendent”

Beatrice Mahler anunţă că la Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti nu mai sunt locuri libere la ATI. Medicul trage un semnal de alarmă şi spune că trendul ascendent al numărului de infectări COVID este unul îngrijorător în România.

25 aug. 2021, 18:38
„Marius Nasta” nu mai are paturi libere la ATI. Beatrice Mahler, semnal de alarmă: „Varianta Delta e extrem de vicleană. Este îngrijorător acest trend ascendent”

„Marius Nasta” nu mai are paturi libere la ATI. Anunţul a fost făcut miercuri dimineaţă, chiar de managerul Beatrice Mahler. Medicul atrage atenţia asupra faptului că suntem abia la început de evoluţie a valului 4, precizând că varianta Delta este extrem de vicleană.

„Marius Nasta” nu mai are paturi libere la ATI. Semnal de alarmă tras de Beatrice Mahler

Citeşte si FOCAR de coronavirus la Mănăstirea Galata din Iaşi. Nouă măicuţe au fost confirmate cu COVID-19

Managerul Institutului „Marius Nasta” a anunţat că ultimul pat la secția ATI Covid din spital a fost ocupat miercuri dimineață, precizând că acest lucru arată evoluția îngrijorătoare a cazurilor grave de îmbolnăvire.

„Suntem abia la început de evoluție a valului 4. Varianta Delta e extrem de vicleană, trebuie să înțelegem asta, să recunoaștem simptomele, să ne testăm, să nu stăm acasă foarte mult dacă avem simptome.

Este îngrijorător acest trend ascendent deoarece lângă un pacient cu formă severă la domiciliu sunt și alte persoane la fel. Mă întreb dacă anchetele epidemiologice se desfășoară, dacă pacienții declară că sunt bolnavi.

Avem presiune mare pe ATI Covid. Pacienții care ajuns la noi în ultimele zile au ajuns cu forme severe după 10 zile de evoluție la domiciliu. Este îngrijorător, pentru că atrage atenția asupra gravității cazurilor care sunt evolutive”, a declarat medicul, potrivit Digi24.

Beatrice Mahler a mai explicat că majoritatea persoanelor internate la Institutul Matei Balş sunt nevaccinate, precizând că doar doi pacienţi sunt vaccinaţi cu schema completă, însă au comorbidităţi.

De asemenea, medicul a mai declarat că persoanele cu comorbidități au un răspuns al anticorpilor la virus mai scăzut, dar anticorpii pot face diferența între o formă severă de boală și una moderată, „practic dintre viață și moarte”, a explicat medicul.

Beatrice Mahler a mai adăugat că cel mai tânăr pacient din ATI are 52 de ani.

Citeşte şi Descoperire uriaşă împotriva coronavirusului. A fost găsit un anticorp care neutralizează majoritatea tulpinilor, inclusiv Delta

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat miercuri 849 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2 în 24 de ore. 154 noi infectări au fost raportate doar în Bucureşti. La ATI sunt internaţi 212 pacienţi în stare gravă, între ei sunt şi copii.

Până miercuri, 25 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.092.971 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.052.478 de pacienți au fost declarați vindecați.


loading...