Muzicianul Marius Popp a murit

Muzicianul român Marius Popp a murit la 81 de ani. Vestea tristă a fost anunțată de familia artistului. 

10 nov. 2016, 06:51

Marius Popp a murit. Născut la Sibiu, la 21 septembrie 1935, artistul a devenit cunoscut în întreaga lume ca și pianist, creator de teme, aranjor, mentor al tinerelor talente, promotor neobosit al jazz-ului.

Cele mai multe dintre discurile sub nume propriu (LP-urile „Panoramic Jazz Rock”, „Nodul gordian”, „Acordul fin”, „Marius Popp” în Colecţia „Jazz Restitutio”, „Flaşnetarium”, CD-urile „Essential”, „Seminţe prăjite”, “Marius Popp Live”, „Margine de lume”, reeditarea pe CD a albumului „Panoramic Jazz Rock”).

Marius Popp a primit numeroase premii de creație pentru compoziţii de jazz, muzică de film şi de scenă, aplauzele cumulate în ţară şi peste hotare pe zeci de scene festivaliere (precum cele de jazz de la Ljubljana, Varşovia, Praga, San Sebastian, Debrecen, Nagykanissa, Mannheim, Göttingen, Paris, Russe, Tel Aviv, Festivalul de Teatru de la Sao Paolo ori „Romania Jazz Meeting” de la Frankfurt), au venit să consfinţească rezultatele prolificei sale activităţi interpretative şi de creaţie