Marius Şumudică este lider în Turcia. „Stau ca vulturul pe stâncă”, declaraţii fulminante ale antrenorului

Gaziantep, echipă antrenată de Marius Şumudică, a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), formaţia Ankaragucu, în etapa a 17-a a campionatului turc de fotbal.

05 ian. 2021, 18:22
Marius Şumudică este lider în Turcia. „Stau ca vulturul pe stâncă”, declaraţii fulminante ale antrenorului

Pentru echipa antrenată de Marius Şumudică au marcat Alexandru Maxim, în minutul 70 şi Sahin, în minutul 90+6. Aceasta a fost a opta reuşită a mijlocaşului român, în campionatul în curs.

Maxim a fost titular şi a fost schimbat în minutul 87, cu Andre. Fundaşul Alin Toşca a jucat tot meciul şi a primit un cartonaş galben, în minutul 83, potrivit presei turce.

Citeşte şi Marius Şumudică, reacţie în scandalul de rasism: „Colţescu s-a sinucis profesional, a încheiat cu arbitrajul”

În urma acestui rezultat, Gaziantep (16 meciuri) a urcat de pe locul 5 pe locul 1 în clasament, cu 31 de puncte (golaveraj +13), la egalitate cu Beşiktaş (15), de pe locul 2 (golaveraj +12).

Alanyaspor (16) şi Glatasaray (15) au câte 30 de puncte şi ocupă locurile 3-4, iar Fenerbahce (15) este pe locul 5, cu 29 de puncte.

Cu excepţia formaţiei pregătite de Şumudică, echipele de pe primele locuri nu au evoluat în această etapă.

După meci, Marius Şumudică a spus la Digi Sport: „E o surpriza, am incredere cand incepe jocul, am avut rabdare, am jucat pe un teren execrabil, nu am putut construi, dar am marcat doua goluri, suntem echipa. Nu s-a intamplat in Turcia asa ceva de mult, nu pierdem de un an acasa, sunt lucruri extraordinare, cea mai buna perioada a carierei mele, cuvintele sunt de prisos. Era o melodie romaneasca, au gasit-o ei si mi-au pus-o, am dansat, altfel nu am cum sa ma exprim aici. Am fost avertizat iar in minutul 30, etapa viitoare sunt suspendat, m-am obisnuit, imi vad de treaba.

Eu stau ca vulturul pe stanca, aia e melodia. Bucurie mare, lideri in Turcia dupa atatea etape, in coasta tuturor, ne batem cu toata lumea. Maxim, foarte bine si el si Tosca, au jucat senzational. Junior, dupa mult timp a jucat ceas. Suntem cam decimati pentru data viitoare, nu avem 3-4 jucatori de baza. Le-am zis ‘va e frica sa fiti pe primul loc?! sa faceti istorie? Nu trebuie sa va fie, sunteti cei mai buni'”.