Marius Urzică lasă lotul româniei la gimnastică pentru lotul arab din Qatar

Singurul medaliat cu aur olimpic al gimnasticii masculine a ales calea străinătăţii. Marius Urzică a renunţat la poziţia de antrenor al lotului de gimnastică, alegând ca destinaţie Qatarul.

03 mart. 2014, 11:25
Marius Urzică lasă lotul româniei la gimnastică pentru lotul arab din Qatar

Marius Urzică a adus României nu mai puţin de patru medalii olimpice de-a lungul carierei sale, potrivit ziarulring.ro. A cucerit argintul la Atlanta, aurul la Sydney şi din nou locul doi la aparatul său favorit, cal cu mânere, la Atena, olimpiadă la care a obţinut şi bronzul cu echipa.

Citeşte şi Marius Urzică se apucă de teatru: va juca alături de Nadine şi Claudiu Bleonţ

La 10 ani după ce s-a retras din marile competiţii, Marius Urzică face o alegere care, pentru unii, ar putea să pară şocantă. De 10 ani antrenor al lotului naţional, timp în care şi-a pus în practică toată experienţa şi cunoştinţele acumulate ca gimnast, el a decis să părăsească România. Care este motivul pentru care unul dintre cei mai titraţi sportivi ai României alege să antreneze pe alte tărâmuri numai Marius Urzică ştie. Cert este că, zilele acestea, va pleca în capitala Qatarului, Doha, pentru a semna un contract cu federaţia de specialitate.

„Este adevărat, plec din ţară cu familia, este alegerea mea. Nu m-am gândit cât voi sta în Qatar. Voi fi antrenor la cal cu mânere şi la paralele, aşa cum am fost şi în România”, a declarat Marius Urzică.