Mark Gitenstein, fostul ambasador SUA la Bucureşti, NU este implicat în dosarul Oracle (DNA)

DNA a infirmat informaţiile apărute pe surse judiciare citate de România TV, potrivit cărora Mark Gitenstein, fost ambasador SUA la Bucureşti, ar fi implicat în dosarul Oracle.

08 aug. 2019, 10:28
Mark Gitenstein, fostul ambasador SUA la Bucureşti, NU este implicat în dosarul Oracle (DNA)

Mark Gitenstein a fost ambasadorul SUA la bucureşti din 2009 până în 2012.

Procurorii DNA au făcut percheziţii miercuri la sediul companiei Oracle din Pipera. Directorul general al Oracle România, Sorin Mîndruţescu, a fost audiat la DNA şi plasat sub control judiciar pe cauțiune de jumătate de milion de euro.

Sorin Mîndruțescu a pretins și ulterior a primit suma totală de 869.413 euro, cu titlu de mită, de la reprezentanții unor firme din domeniul IT (parteneri acreditați ai companiei multinaționale), pentru ca, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, să pună la dispoziția acestora oferte de preț avantajoase privind produsele comercializate de filiala din România a companiei multinaționale, astfel ca respectivele societăți să poată să se înscrie și să participe la anumite licitații publice organizate de diverse instituții de stat sau cu capital de stat – Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ”TRANSELECTRICA” SA, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și Administrația Româna a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), a anunţat DNA într-un comunicat.

Citeşte şi: Sorin Mîndruţescu, CEO Oracle România, plasat sub control judiciar de DNA, cu o cauţiune uriaşă: „O regretabilă neînţelegere”