Mark Zukerberg anunţă că a activat SAFETY CHECK pe Facebook după atentatele din Nigeria

Cel puţin 32 de persoane au murit şi alte 80 au fost rănite în urma unei explozii la o piaţa din oraşul Yola, din nord-estul Nigeriei, potrivit unor agenţii umanitare. Criticat că a acţionat tardiv în cazul altor atentate, Mark Zuckerberg a anunat că a activat de urgenţă aplicaţia Safety Check, prin care se poat verifica dacă ai prietenii tăi sunt în siguranţă. 

18 nov. 2015, 10:06
Mark Zukerberg anunţă că a activat SAFETY CHECK pe Facebook după atentatele din Nigeria

Facebook și-a activat pentru prima dată funcția Safety Check în Nigeria în urma unui atentat cu bombă, după ce a fost criticată pentru utilizarea selectivă a acestui instrument ce permite utilizatorilor să semnaleze că sunt în siguranță.

„Am activat din nou Safety Check după atentatul din Nigeria” de marți seara, a spus fondatorul Facebook, Marck Zuckerberg pe site-ul său.

Atentate în Nigeria: Peste 32 de persoane ucise într-un atac-kamikaze într-o piaţă

Cel puțin 32 de persoane au fost ucise marți într-un atentat cu bombă într-o parcare pentru camioane la Yola, în nord-estul Nigeriei, care din 2009 este teatrul unei insurecții a grupării islamiste Boko Haram, soldate până acum cu 17.000 morți.

Facebook a fost criticată săptămâna trecută pentru că a activat Safety Check după atacurile din Paris, dar nu și cu o zi înainte în Liban, unde un atentat cu mașină-capcană a făcut 44 de morți.

Peste patru milioane de oameni au folosit sistemul de alertă activat vineri seara de Facebook pentru a localiza rapid prieteni sau rude. Astfel, după atentatele din capitala Franței soldate cu cel puțin 129 de morți peste 300 de răniți, 4,1 milioane de oameni au recurs la funcția Safety Check pentru a-și informa rudele că sunt în siguranță și 360 de milioane de utilizatori au primit notificări că prietenii lor sunt în loc sigur, a anunțat rețeaua socială sâmbătă seara.

Facebook, criticată pentru că a activat prea târziu funcţia „Safety Check”