Marko Attila a rămas fără mandatul de deputat. DNA vrea arestarea udemeristului

Plenul Camerei Deputaților a luat act, miercuri, de demisia din Parlament a deputatului UDMR Marko Attila Gabor. În urma demisiei, deputaţii nu vor mai lua în discuţie cererea DNA de reţinere şi arestare a udemeristului.

15 apr. 2015, 08:50
Marko Attila a rămas fără mandatul de deputat. DNA vrea arestarea udemeristului

Marko Attila Gabor a fost deputat de Covasna și și-a dat demisia începând cu data de 1 aprilie 2015.

UDMR-istul nu a fost prezent în plen atunci când s-a luat act de demisia sa. În urma acestei demisii, plenul Camerei Deputaților nu va mai dezbate și vota cererea DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Marko Attila.

Camera Deputaţilor urmează să trimită o informare Ministerului Justiţiei referitoare la faptul că Marko Attila nu mai este deputat.

CITEŞTE ŞI Avocatul lui Marko Attila: „Nu are de gând să se reîntoarcă în România”

Proiectul de vacantare a locului de deputat va fi votat la şedinţa de vot final.

DNA a cerut, luna trecută, Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Marko Attila în dosarul ANRP în care a fost trimis în judecată alături de fostul şef al ANI, Horia Georgescu, şi deputatul PNL Theodor Nicolescu, fiind acuzaţi că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Marko Attila nu se află în ţară şi şi-a trimis, iniţial, demisia în copie, Camera Deputaţilor neputând astfel să o ia în considerare, iar marţi a sosit la Biroul Permanent şi demisia în original.