Deputatul Marko Attila, care a primit aviz pentru ARESTARE, sub protectoratul autorităţilor maghiare

Fără un mandat de arestare activ, cu o condamanare cu suspendare definitivă şi investigat în dosarul Bica, deputatul Marko Attila a anunţat prin avocatul său că este sub protectaoratul premierului maghiar Viktor Orban.

09 feb. 2015, 19:13
Deputatul Marko Attila, care a primit aviz pentru ARESTARE, sub protectoratul autorităţilor maghiare

Cu dublă cetăţenie, română şi maghiară, deputatul Marko Attila şi-a pierdut imunitatea parlamentară în decembrie 2014, fiind investigat pentru corupţie în dosarul Alinei Bica. Procurorii nu au cerut arestarea sa unui judecător, dar surse judiciare spun că nu ar exista niciun impediment ca parlamentarul să fie adus acasă.

Avocatul deputatului UDMR a declarat pentru gândul că acesta a primit protecţia autorităţilor statului vecin pentru că „are o relaţie specială cu ambasada Ungariei”, ambasadă care a monitorizat cazul său.

Surse politice au declarat pentru gândul că Marko Attila ar avea dublă cetăţenie – română şi maghiară. Cu toate acestea, surse judiciare au explicat că nu ar exista niciun impediment ca Marko Attila să fie adus în ţară în cadrul procedurilor judiciare.

Marko Attila este condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar de corupţie şi poate fi propus pentru arestare în dosarul Alinei Bica. Pe 3 decembrie, Camera Deputaţilor a încuviinţat arestarea preventivă a lui Marko Attila, cu 171 voturi „pentru” şi 111 voturi „împotrivă”. DNA a cerut arestarea sa pentru abuz în serviciu în legătură cu aprobarea unei despăgubiri de 61 milioane euro considerată supraevaluată de DNA.

Deputatul UDMR Marko Attila a fost condamnat definitiv în 2014 la trei ani de închisoare cu suspendare în procesul în care este judecat pentru abuz în serviciu într-un dosar privind restituirea unor imobile, după ce iniţial fusese condamnat la aceeaşi pedeapsă, dar cu executare.