Marlon Brando, starul androgin. „Nu făceam deosebire între bărbaţi şi femei, mă culcam cu oricine”. Adevăruri scandaloase

Marlon Brando a fost fiul răsfăţat, dar şi marele rebel al Hollywood-ului. A fost Don Vito Corleone şi Dr. Moreau, Carmine Sabatini şi Terry Malloy. Dincolo de rolurile care i-au adus faima de cel mai mare actor al tuturor timpurilor, rivalizând poate, doar cu Laurence Olivier, omul Marlon Brando are povestea lui, aparte şi specială, aşa cum i-a fost viaţa şi pe scenă.

22 oct. 2019, 06:44

Marlon Brando s-a aruncat cu totul în oceanul imens al lumii şi i-a gustat din plin păcatele. Marile lui pasiuni au fost justiţia socială, femeile şi sexul. Într-atât l-au obsedat, încât în cele din urmă a ajuns să mărturisească: „Când mă trezesc dimineața, primul lucru la care mă gândesc este: „Pe cine am să regulez astăzi?”.

Asta în condiţiile în care avea deja lângă el în pat o femeie de o frumuseţe răpitoare, scrie William J. Mann în „The Contender, Povestea lui Marlon Brando”, apărută recent la Editura Harper. Marlon Brando, în funcţie de dispoziţie, avea nevoie de femei diferite în diferite zile ale săptămânii. Uneori, se întâmpla să fie şi bărbaţi, depinde de dispoziţie, asta fără a-l considera însă un homosexual convins, după cum afirmă autorul şi martorii acelor vremuri, care l-au cunoscut pe actor.

Marlon Brando avea un fetiş pentru femeile căsătorite şi de aceea nu ezita să se culce cu soţiile proetenilor săi. Considera că femeile căsătorite sunt la greu de agăţat şi de aceea îşi încerca „puterile” ori de câte ori avea prilejul. „Să zicem că sexul nu are sex„, spunea Marlon Brando, recunoscând într-un fel homosexualitatea.

Pe Rita Moreno a cunoscut-o pe platourile de la 20th Century Fox, când steaua acesteia era în creştere, iar ea era fascinată de parfumul său și l-a găsit „zguduitor de irezistibil”. Mai târziu, ea avea să-l descrie drept „un mare iubit, senzual, generos şi încântător de inventiv”. În 1955, Marlon Brando a avut o relaţie şi cu Marilyn Monroe, după divorţul acesteia de Joe Di Maggio şi înainte de căsătoria acesteia cu Arthur Miller, în luna decembrie a acelui an. Despre relaţia cu Jill Benner, pe care Brando a întâlnit-o pe platourile de la Candy, se spune că a fost foarte tumultoasă, iar aceasta se culca inclusiv cu fiul lui, Christian. Când Marlon Brando a dorit să se reîmpace cu ea, aceasta a murit într-un accident rutier, în 1982. Brando a recunoscut ulterior că a fost singura femeie pe care a iubit-o vreodată.

Doliu în cinematografie. A MURIT un actor celebru care a jucat în NAŞUL

Adevărata viaţă pe care a dus-o Marlon Brando a ieşit însă la iveală abia după moartea actorului. Văduva lui Richard Pryor a afirmat că comediantul a avut o aventură cu Brando, în timp ce producătorul de discuri Quincy Jones ar fi spus: „Marlon Brando ar fi regulat şi o cutie poștală„.

Şi totuşi, Marlon Brando nu a putut niciodată să-i spună niciodată unei femei că o iubește, iar asta din cauza tatălui său care nu i-a dat oferit niciodată dragoste. El nu a scăpat niciodată cu adevărat de acea traumă provocată de tatăl, când îi bătea pe el și pe mama sa. În ciuda anilor de psihoterapie, nu a fost exorcizat niciodată de stresul post-traumatic care a urmat şi în anii vieţii sale de adult. „Marlon Brando Sr., tatăl meu, a fost golemul care a configurat geografia psihicului meu„, scrie William J. Mann îl citează pe Marlon Brando actorul. Acesta nu și-a iertat niciodată tatăl pentru chinul îndurat şi pentru ceea ce avea să devină ca om. Cât despre ce a devenit ca actor o ştim cu toţii, părerea cvasi-unanimă fiindă că a fost cel mai mare al tuturor timpurilor.