Marmorta Fred care prezicea venirea primăverii a fost găsită moartă. Nu a mai reușit să de verdictul din acest an

Marmorta Fred din Canada care prezicea venirea primăverii a fost găsită moartă cu doar câteva orie înainte să dea verdictul din acest an.

03 feb. 2023, 17:32
Marmorta Fred care prezicea venirea primăverii a fost găsită moartă. Nu a mai reușit să de verdictul din acest an

Marmorta Fred care prezicea venirea primăverii a fost găsită moartă. Fred la Marmotte a fost omologul canadian al celebrului Punxsutawney Phil din SUA, iar în cursul zilei de joi aceasta a fost găsită fără suflare de organizatorii tradiționalei Zile a Marmotei (Groundhog Day).

Citește și Italianca arestată pentru detonarea mai multor bancomate din Constanţa face parte din temuta grupare mafiotă Ndragheta

Marmorta Fred care prezicea venirea primăverii a fost găsită moartă

Atunci când organizatorii acestui eveniment de tradiție din Val-d’Espoir, Quebec, au încercat să o trezească din hibernare și-au dat seama că marmota nu mai trăiește.

În cazul în care Fred s-ar fi trezit și și-ar fi văzut umbra, s-ar fi ascuns repede înapoi în vizuină. Acest lucru însemna că urmează alte șase săptămâni de iarnă.

Dacă Fred nu și-ar fi văzut umbra acest lucru prognoza că urmează o primăvara timpurie.

Însă, din păcate, în acest an, Fred nu a mai ieșit din scorbura sa. La 40 de minute de la începerea festivităților, care au inclus concerte și dansuri, organizatorul evenimentului Roberto Blondin le-a transmis celor adunați că Fred a murit.

Acesta a dezvăluit că Fred ar fi murit de fapt încă din toamna sau la începutul lunii decembrie, la vârsta de 9 ani, potrivit The Guardian. 

Recent, ”Regele marmotelor” Punxsutawney Phil, din statul american Pennsylvania, a prezis că vor mai fi încă șase săptămâni de iarnă.

În această perioadă, mai multe orașe din SUA și Canada sărbătoresc Ziua Marmotei, însă Punxsutawney Phil este cel mai faimos meteorolog rozător.

Prognoza meteo din bătrâni

După ninsorile din weekend, vremea se va încălzi ușor, ziua, în cea mai mare parte a țării, dar nopțile și diminețile vor fi reci.

Mihai Voropchievici a dezvălui prognoza meteo „din bătrâni” pentru luna februarie 2023. Numerologul Mihai Voropchievici a fost invitat în emisiunea Adevăruri ascunse, acolo unde a analizat Gromovnicului din bătrâni, pentru a afla cum va fi vremea în luna februarie.

„Pe 1 februarie, va fi bine. Pe 2 februarie, vânt. 3-4 februarie, cerul va fi înnorat. În schimb, 5, 6, 7 februarie, lapoviţă, vânt şi ger. Între 8 şi 22 februarie, vremea va fi amestecată. Va fi şi ploaie şi ger şi bine. Deci, toate vin pe nepregătite. Binele vine din 22 februarie până la sfârşitul lunii”, a declarat Mihai Voropchievici, la Antena 3.

După ninsorile din weekend, vremea se va încălzi ușor, ziua, în cea mai mare parte a țării, dar nopțile și diminețile vor fi reci, iar în nordul și centrul țării vor fi intervale cu ninsoare și în zilele următoare.

Brâul de presiune atmosferică ridicată, care ne-a adus o vreme destul de rece și mohorâtă săptămâna trecută, va fi întrerupt de o depresiune scandinavă bine dezvoltată. Datorită acesteia, circulația aerului va fi preponderent dinspre vest și nord-vest.

O serie de fronturi atmosferice asociate acestei depresiuni vor aduce câteva episoade de ninsoare, mai ales în nordul și centrul țării, și pe spații mai restrânse în celelalte regiuni. La munte, aceste ninsori vor fi mai consistente și vor duce la o creștere însemnată a stratului de zăpadă în unele zone.

Citește și A pus o foaie de dafin în scrumieră și i-a dat foc. Efecte uimitoare! Ce se întâmplă dacă pui frunze de dafin în frigider