Marocanul suspectat că a ucis doi studenți la Iași va fi extrădat în România. Autoritățile italiene au aprobat predarea suspectului

Marocanul suspectat că a ucis un cuplu de studenţi în Iași a fost prins în Italia şi va fi extrădat în România. Autoritățile judiciare italiene au aprobat predarea suspectului.

16 dec. 2021, 17:35
Marocanul suspectat că a ucis doi studenți la Iași va fi extrădat în România. Autoritățile italiene au aprobat predarea suspectului

Marocanul suspect de crimă va fi extrădat. Predarea marocanului către autorităţile române va avea loc pe 21 decembrie, spun sursele. Între timp, ieri după-amiază, locuinţa în care acesta stătea cu chirie a fost percheziţionată. Din apartamentul situat în vecinătatea Universităţii de Medicină și Farmacie, anchetatorii au ridicat mai multe bunuri personale aparţinând suspectului.

Ahmed Sami El Bourkadi în vârstă de 20 de ani şi-ar fi ucis un coleg de facultate, tot din Maroc, și pe iubita acestuia, cu zeci de lovituri de cuțit. Imediat după comiterea crimei, tânărul a părăsit România, dar a fost prins în Italia, la Roma.

Marocanul suspectat că a ucis doi studenți la Iași va fi extrădat în România

Marocanul a ajuns pe data de 9 decembrie 2021 la spital cu o plagă la mâna dreaptă. A fost dus în secția de chirurgie plastică, dar nu a mai revenit la UPU, ci a plecat acasă.

Citeste si Mărturia cutremurătoare a tătălui studentei ucise cu 33 lovituri de cuţit. Fiica lui i-a cerut ajutorul înainte de crimă

Pe data de 9 decembrie s-a prezentat în urgenţă o persoană de naţionalitate străină care avea o plagă la mâna dreaptă şi a primit îngrijiri medicale în clinica de Plastică Reconstructivă din cadrul spitalului. Din clinică nu a mai revenit în unitatea de primiri urgențe. Un pacient student cu nume cu rezonanţă arabă, care a fost tratat în urgenţă. Plagă s-a rezolvat cu sutură şi toaletă, urmând a se scoate firele şi control la 5 zile. Nu a ridicat nicio suspiciune. Suntem obişnuiţi cu oameni de alte naţionalităţi şi astfel de traumatisme. A declarat că plaga a fost produsă prin tăiere cu un geam”, a transmis presei prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iași.

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaela Apostol, a declarat că „există indicii privind suspiciunea rezonabilă” în privinţa unui tânăr marocan care este principalul suspect al asasinatului de la sfârşitul săptămânii trecute într-o vilă de pe strada Moara de Vânt.

Citeste si Cazul care a îngrozit Grecia! O româncă a fost ucisă și cimentată în grădina casei. Iubitul acesteia a fost acuzat de crimă și a fost găsit spânzurat în celulă