Marş al bicicliştilor, în Capitală

Iubitorii mersului pe bicicletă s-au adunat sâmbătă pe platoul de la Romexpo pentru a a transmite un nou mesaj privind necesitatea utilizării bicicletei ca soluție la blocajele din trafic.

23 apr. 2016, 14:44
Marş al bicicliştilor, în Capitală

Câteva zeci de bicicliști au format pe asfalt forma unei biciclete uriașe din propriile biciclete, care a fost fotografiată și filmată de la înălțime. Acțiunea a fost susținută de ambasadele Suediei, Olandei, Franței și Austriei deschise la București.

Dorim să promovăm transportul alternativ. Este o nouă acțiune prin care încercăm să vizibilizăm modul de transport cu bicicleta în oraș. De aici vom pleca spre parcul Herăstrău, de unde bicicliștii vor face un marș„, a declarat pentru AGERPRES Irina Zamfirescu, reprezentanta OPTAR, organizatorul evenimentului.

Sâmbătă au loc și alte evenimente dedicate utilizării bicicletei, respectiv Expobike care are loc în perioada 22-24 Aprilie, în cadrul Complexului Expozițional ROMEXPO.

De asemenea, bicicliștii s-au întâlnit la ora 14.30 la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herăstrău și au pornit într-un marș.

Potrivit site-ului optar.ro, motivele organizării adunării publice sunt neaplicarea măsurilor de siguranță rutieră, încurajarea transportului motorizat, în timp ce orașul este cea mai poluată capitala europeană, lipsa unei viziuni a administrației orașului pentru creșterea calității vieții, menținerea în funcții a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepția ilegală a pistelor pentru biciclete, neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate.

Citeşte şi Eveniment dedicat Orei Pământului, în Capitală. RECOMANDĂRI pentru şoferi şi pietoni