Marş de protest împotriva blocurilor turn în Floreasca VIDEO

Aproximativ 200 de persoane au participat, sâmbătă, la un marș de protest împotriva unui proiect imobiliar care va duce, spun protestatarii, la supraaglomerarea zonei. Este vorba de intenţia ridicării unor blocuri turn într-o zonă cunoscută pentru nivelul jos de construire.

02 apr. 2016, 12:43
Marş de protest împotriva blocurilor turn în Floreasca VIDEO

Protestatarii au mărşăluit pe traseul Parcul Verdi — Str. Chopin — Str. Garibaldi — Str. Bizet — Str. Ghiță Pădureanu — Calea Floreasca — Lacul Floreasca — Halele Ford /Automatica. Principala lor solicitare este stoparea PUZ-ului care prevede ridicarea unor clădiri de birouri, pledând pentru păstrarea spațiilor verzi din zonă.

Oamenii au purtat pancarte pe care scria: „Nu vă lăsăm să ne distrugeți cartierul!”, „Traficul în Floreasca este blocat. Dacă faceți patru turnuri sigur îl deblocați!”, „Dorim transformarea Halei Ford în centru cultural de cartier!”, „DNA de ce nu vezi? Te rugăm să-i anchetezi!”.

De asemenea, cu această ocazie s-au strâns semnături pentru cele două petiții inițiate de Grupul de Inițiativă Civică Floreasca, „Verde de Verdi”, respectiv „Salvați Halele Ford”.

„Am manifestat pentru ca PUZ-ul pentru această ‘catastrofă urbanistică’ să nu se mai prelungească. Toată zona Floreasca este gândită cu blocuri cu parter și maximum trei-patru etaje, plus vile, case liniștite. Pe o anumită arie este permis un anumit număr de locuitori. În momentul în care începi s-o supraîncarci, calitatea vieții scade, crește poluarea, practic traiul devine de nesuportat”, a declarat Sever Cartianu, unul dintre organizatorii marșului, citat de Agerpres.

El a reclamat faptul că „Parcul Verdi e ciopârțit” și a pledat pentru transformarea Halei Ford în centru cultural de cartier. „Să fie ceva util pentru comunitate, care să crească calitatea zonei și a vieții locuitorilor”, a spus Cartianu.

Potrivit unui comunicat al Grupului de Inițiativă Floreasca, „în ultimii cinci ani, zona din nordul cartierului Floreasca a cunoscut o dezvoltare explozivă”, fapt care „a generat probleme majore de trafic și de mediu în cartier și în zonă”.

„Odată cu realizarea construcțiilor propuse în Calea Floreasca nr.159-165 (4 blocuri turn de 105 m și 75 m în imediata vecinătate a Halelor Ford — monument istoric de clasa A), precum și a altor blocuri în Parcul Verdi și în zona Lacului Floreasca, traficul (cu o medie de 1.500 mașini pe zi la ora actuală), va crește în continuare, punând în pericol inclusiv accesul rapid către cel mai mare centru de urgențe medicale din România, Spitalul Floreasca. La fel și impactul negativ asupra mediului, asupra infrastructurii deja insuficiente și în final a calității vieții locuitorilor, actuali proprietari, dar și chiriași, din cartierul Floreasca și zonele învecinate”, se mai precizează în comunicatul citat.

Citeşte şi: MARŞ al locuitorilor din cartierul bucureştean Floreasca. De ce sunt nemulţumiţi