Marş de protest, sâmbătă, în Prelungirea Ghencea din Capitală

Sute de cetățeni din sectoarele 5 și 6 ale Capitalei, dar și din Bragadiru, mărşăluiesc sâmbătă în Prelungirea Ghencea pentru a cere autorităților amenajarea unui parc public pe terenul fostelor Sere Militari. La eveniment au fost invitate și Agenția Domeniilor Statului, Ministerul Agriculturii, Primăria capitalei și Primăria sectorului 6.

18 sept. 2015, 13:35
Marş de protest, sâmbătă, în Prelungirea Ghencea din Capitală

Marșul de protest va începe la orele 11.00 pe traseul Serele Militari – Restaurantul Latin, de-a lungul străzii Prelungirea Ghencea, pe prima bandă de circulație. Acțiunea va continua cu consultarea participanților pe tema amenajării parcului și cu semnarea unei petiții colective către autorități, la Restaurantul Latin.

Cetățenii sunt nemulțumiți de faptul că în zonă se construiește foarte mult, dar nu se asigură spații verzi și nici străzi de legătură către parcurile din Drumul Taberei, în condițiile în care Prelungirea Ghencea este o stradă fără trotuare și cu doar o bandă de circulație pe sens.

Oamenii cer că o parte din terenul fostelor Sere Militari, aflat în proprietatea statului, să fie transformat în parc public.

Terenul fostelor Sere Militari este administrat de Agenția Domeniilor Statului, din subordinea Ministerului Agriculturii, cea care a concesionat pe 49 de ani o suprafața de 98 de hectare unei firme private contra unei chirii lunare de aproximativ 20 lei/ hectar. Terenul este lăsat în paragină de mai mulți ani iar de curând au fost demontate și ultimele schelete metalice ale serelor. Locuitorii zonei sunt îngrijorați de posibilitatea că aici să se construiască un ansamblu rezidențial sau un complex comercial pentru care vor fi tăiați copacii existenți și se va pierde spațiul verde și așa insuficient.

În zonă locuiesc în jur de 10.000 de oameni, afectați zilnic nu numai de imposibilitatea de a circulă dar și de cea de a-și petrece timpul liber în mod sănătos într-un spațiu verde, mai ales că în noile ansambluri rezidențiale locuiesc multe familii tinere cu copii„, se arată într-un comunicat al Grupului de inițiativă Prelungirea Ghencea.

Acesta este cel de-al cincilea protest al locuitorilor din Prelungirea Ghencea. Oamenii au ieșit în stradă anul trecut pentru a cere autorităților modernizarea infrastructurii stradale prin lărgirea străzii principale la 4 benzi de circulație, cu trotuare pietonale, piste pentru biciclete și pod peste șoseaua de Centură.