Marş organizat de zeci de tineri la Alba Iulia: „România-i ţara mea şi voi lupta pentru ea”

Zeci de tineri au organizat, joi, de Ziua Naţională, un marş în Cetatea din Alba Iulia, scandând lozinci prin care îndemnau la unitate, iubire de ţară şi unirea cu Basarabia, cântând melodii patriotice şi afişând un banner tricolor cu mesajul ”Uniţi sub tricolor”. Ei au fost aplaudaţi de oamenii pe lângă care au trecut.

01 dec. 2016, 13:24
Marş organizat de zeci de tineri la Alba Iulia: „România-i ţara mea şi voi lupta pentru ea”

Tinerii au spus că au venit din toate colţurile ţării la Alba Iulia şi fac parte dintr-un grup numit „Uniţi sub tricolor”, scopul acţiunii lor fiind de a sensibiliza românii să fie mai uniţi şi să îşi iubească ţara, scrie news.ro.

Ei au parcurs pe jos, într-un marş, Cetatea din Alba Iulia scandând lozinci prin care îndemnau la unitate şi iubirea de ţară, precum „România-i ţara mea/ Şi voi lupta pentru ea/ Noi aici suntem stăpâni/ Pământ lăsat de străbuni/ Mândri că suntem români” sau „Basarabia – pământ românesc!”.

Liderul grupului, care s-a prezentat doar Mişu pe motiv că important este mesajul nu numele participanţilor, a spus că participanţii la acţiunea de la Alba Iulia au vrut să îşi arate într-un mod mai inedit „devotamentul şi ataşamentul faţă de România”.

„Am venit la Alba Iulia, capitala Unirii, locul unde dorim să ne arătăm devotamentul şi ataşamentul faţă de România. În mod sigur suntem mai diferiţi în peisaj prin modul nostru de exprimare prin mesajele naţionaliste care inspiră unitate şi înţelegere între români. Ne-ar plăcea să inspirăm oamenii de rând să fie la fel de dedicaţi şi pasionaţi pe tot parcursul anului. Este foarte frumos ce se întâmplă la Alba Iulia când oameni din toată ţara vin şi sărbătoresc Ziua Naţională dar ar fi frumos să fie aşa în fiecare zi a anului”, a mai spus tânărul.

Potrivit acestuia, iubirea de ţară ar trebui manifestată în fiecare zi a anului şi nu doar de 1 Decembrie, iar în restul zilelor „să ne plângem de România”.

„În primul şi în primul rând, ar trebui să existe o înţelegere şi o conlucrare mai bună între toţi românii, nu să ne plângem de România 354 de zile şi într-o singură zi să ne comportăm ca şi când totul e minunat. În acelaşi timp nu ar trebui să uităm că România nu are graniţele cum am dori noi să fie şi unul dintre mesajele pe care le-am susţinut an de an a fost cel de reunire cu Basarabia. E foarte important să nu culcăm pe ureche ca şi cum ar fi doar o zi de sărbătoare ci ar trebui să ne gândim şi la românii din afara graniţelor şi care ar trebui să fie înapoi în România”, a mai spus liderul Grupului „Uniţi sub tricolor”.

Peste 10.000 de persoane au asistat, joi, la Alba Iulia, la parada de Ziua Naţională, la care au participat peste 600 de militari şi zeci de mijloace tehnice de luptă, o femeie spunând că a venit tocmai de la Sibiu şi că nu pierde nicio defilare de 1 Decembrie deoarece soţul şi fiul său sunt militari.

Citeşte şi Victor Ponta: De 1 Decembrie îmi doresc să pot să cred în continuare că România are un viitor ca ţară