MARŞUL RAHATULUI în Venezuela. Proteste cu cocteil de FECALE, după tehnica Poopootov GALERIE FOTO

Manifestanţii din Venezuela au decis miercuri să îşi intensifice protestele, ce durează deja de şase săptămâni, şi au avertizat că vor arunca în forţele de securitate cu fecale, pe lângă pietre şi sticle incendiare, relatează Reuters.

10 mai 2017, 19:07

Venezuelenii pregătesc cocteiluri cu fecale pentru a le arunca în forţele de ordine la proteste. Noua tactică a fost numită „Poopootov”, după cocteilurile Molotov aruncate adesea la protestele din ţara latino-americană.

„Ei au gaze (lacrimogene – n.r.), noi avem excremente”, este unul dintre mesajele distribuite pe reţelele de socializare pentru a chema oamenii la „Marşul Rahatului”. „Copiii ies cu pietre. Aceasta este arma lor. Acum avem încă o armă: excrementele”, a spus un stomatolog în vârstă de 51 de ani, pregătind cutii cu fecale în casa sa, pe care să le împartă protestatarilor. „Unul dintre pacienţii mei strânge excremente de la copilul său”, a spus stomatologul care a cerut să fie citat sub acoperirea anonimatului, potrivit news.ro

Pe grupurile de WhatsApp din Venezuela au devenit virale mesajele cu instrucţiuni pentru fabricarea de cocteiluri „poopootov”. Unii insistă ca protestatarii să evite containerele de sticlă, pentru ca proiectilele doar să umilească forţele de ordine, nu să le rănească.

Citeşte şi Conflict în Venezuela: Ţara moare de foame, în timp ce preşedintele Maduro dansează la televiziune

Unii susţinători ai opoziţiei se opun iniţiativei de a folosi fecale – animale şi umane – avertizând că este o tactică neigienică şi inadecvată, chiar şi în faţa unui Guvern pe care îl dispreţuiesc.

Mulţi notează că astfel de acţiuni pot duce la răspândirea de boli infecţioase, în condiţiile în care oamenii se confruntă oricum cu lipsă de medicamente, de produse de igienă şi de dezinfectant. „Folosirea excrementelor nu este numai un act de disperare, este nebunie”, a scris vedeta TV pro-Guvern Mario Silva, pe Twitter, informează news.ro

În condiţiile în care inflaţia a depăşit 100%, medicamentele de bază nu se mai găsesc, iar milioane de oameni nu au acces la alimente, ţara se confruntă cu o criză majoră. De săptămâni întregi, sute de mii de oameni au ieşit în stradă, furioşi pe Guvernul preşedintelui Nicolas Maduro.