Marte retrograd acoperit de Luna plină în Gemeni. Emoții puternice și riscuri de Ocultare

Joi 8 decembrie, un eveniment rar se va petrece pe cer. Luna plină în Gemeni îl va acoperi total pe Marte, retrograd în Gemeni.

08 dec. 2022, 07:01
Marte retrograd acoperit de Luna plină în Gemeni. Emoții puternice și riscuri de Ocultare

Marte retrograd acoperit de Luna plină în Gemeni. Fenomenul poartă numele de ocultare (ascundere). Ocultarea diferă de eclipsă prin faptul că, la eclipsă, corpul ceresc care se suprapune peste alt corp ceresc îl acoperă cu umbra sa. Ceea ce în cazul ocultării nu se petrece.

Marte „în umbră”
Ocultarea lui Marte este un eveniment special. In 2019, Luna aproape plină l-a acoperit pe Saturn,  iar in 2024 il va oculta pe Antares. Aceasta este cea mai apropiată opoziție a lui Marte față de o Lună Plină cu ocultație lunară pentru secolul 21. Ocultările lui Marte din secolul 21 aproape (mai puțin de 24 de ore) de Luna Plină au avut loc și pe 24 decembrie 2007. Următoarele vor fi pe 14 ianuarie 2025, 5 februarie 2042, 28 mai 2048, 27 februarie 2059 și, în final, pe 27 aprilie 2078. Aceasta din urmă prezintă și o eclipsă de Lună în penumbră.

Horoscop decembrie. Trei zodii lovite de noroc la sfârşitul anului 2022

Emoții puternice – Riscuri mari
Luna reprezintă emoțiile tale, obiceiurile inconștiente, amintirile, dispozițiile, reacțiile, mama, îngrijirea, casa, nevoia de securitate și trecutul. Marte este asociat cu încrederea, afirmarea de sine, agresivitatea, sexualitatea, energia (în special energia direcționată spre obiectiv), puterea, ambiția și impulsivitatea. Acesta guvernează sporturile, competițiile și activitățile fizice în general.

Luna în conjuncție cu Marte retrograd îți oferă curajul, entuziasmul și inițiativa de a acționa conform dorințelor tale cele mai puternice. Relațiile intime beneficiază de o carismă sporită și de sex-appeal. Poți să vorbești răspicat pentru a-ți apăra familia și pe tine însuți sau poți lupta pentru o cauză de care îți pasă.

Horoscopul iernii pentru toate zodiile. De ce au nevoie nativii în următoarele trei luni

Marte retrograd. Dar impulsivitatea și nerăbdarea pot face ca emoțiile tale puternice și reacțiile subconștiente să fie dificil de controlat. Tu sau cineva apropiat s-ar putea să deveniți rapid iritabil, agitat, răutăcios, nepoliticos, chiar violent. Reflexele rapide combinate cu instinctele agresive aduc pericole din asumarea riscurilor. Accidente, tăieturi, zgârieturi și arsuri sunt posibile dacă acționezi imprudent.

Dacă nu vă puteți relaxa, activitățile fizice intense precum sportul, exercițiile și sexul sunt modalități sănătoase de a folosi această energie fierbinte și competitivă. Consumă-ți energia cu cineva sau ceva de care ești atașat emoțional, cum ar fi partenerul, casa ta sau mama ta. Acest lucru ar putea varia de la curățarea casei până la a oferi persoanei dragi un masaj revigorant.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.