Martie în stil american: New York-ul s-a îmbrăcat în orhidee VIDEO

Primăvara începe la New York cu o expoziţie spectaculoasă de orhidee. Cea de-a 11-a ediţie a evenimentului organizat la Grădina Botanică din metropolă începe  sâmbătă.

01 mart. 2013, 15:05
Martie în stil american: New York-ul s-a îmbrăcat în orhidee VIDEO

Mai mici sau mai mari, albe, mov sau portocalii, sute de orhidee au fost atent aranjate pe trunchiuri de copaci sau în lacuri artificiale pentru a-i impresiona pe pasionaţii acestor flori.

Pentru 20 de dolari, cât costă intrarea, vizitatorii pot vedea unele dintre cele mai frumoase exemplare de orhidee.

„Muncim zilnic să ne asigurăm nu doar că orhideele sunt îngrijite ci şi că arată perfect. Aşa că plantele ale căror flori se vor ofili vor fi înlocuite cu altele noi. Pe parcursul expoziţiei, paleta coloristică şi speciile de orhidee expuse se vor schimba şi vor evolua pe măsură ce unele plante se ofilesc, iar florile altora abia înfloresc”, a explicat unul dintre organizatorii evenimentului.

„Sunt de toate mărimile şi formele imaginabile, iar florile sunt exotice. Bineînţeles că legendele care le înconjoară, misterul lor, această poveste complicată, dar şi celebrarea acestor flori nu doar le creşte statutul, ci şi misterul”, a spus un alt organizator.

Expoziţia din acest an va fi deschisă vizitatorilor până la finalul lui aprilie. Grădina Botanică din New York a fost grav avariată de super-uraganul Sandy care a măturat Statele Unite în toamna anului trecut. În urma furtunii peste 300 de specii de copaci şi flori au fost distruse.