Martin Schulz afirmă că Donald Trump „este periculos şi pentru ţara lui, şi pentru lumea întregă”

Schulz îi reproşează în primul rând lui Trump faptul că simplifică foarte mult chestiunile politice complexe.  Viitorul candidat la funcţia de cancelar al Germaniei afirmă despre Trump că reprezintă un mare risc atât pentru americani, cât şi pentru toată lumea.

03 aug. 2017, 20:35
Martin Schulz afirmă că Donald Trump „este periculos şi pentru ţara lui, şi pentru lumea întregă”

Printre reproşurile dure pe care Schulz i le aduce lui Trump este şi „nepotismul vulgar” al acestuia, care se manifestă prin promovarea în funcţii cheie, la Casa Albă, a familiei sale, pe care o pune „mai presus de lege”.

Schulz a mai afirmat că Trump reduce „deciziile politice complexe la aproximativ 140 de litere”. „Cred că reducerea politicii la un mesaj pe Twitter este un lucru periculos pentru un preşedinte american. Trump este un risc atât pentru ţara sa, cât şi pentru întreaga lume”, a mai spus Schulz.

Citeşte şi UE este hotărâtă să riposteze dacă va fi afectată de sancţiunile americane împotriva Rusiei

Cu toate acestea, Schulz susţine că ar fi în stare să se înţeleagă cu Trump când va fi cancelar al Germaniei. El a continuat spunând că „Trump crede că politica este un ring de box”.

Actualul cancelar al Germaniei, Angela Merkel, l-a criticat sever pe Trump pentru decizia acestuia de a nu semna Tratatul de la Paris privind schimbările climatice din cauza poluării. .