Mărturia cutremurătoare a fostului puşcaş marin care l-a ucis pe Bin Laden: L-am împuşcat de trei ori, în faţă

"L-am împuşcat de trei ori, în faţă" - aceasta este mărturia cutremurătoare a fostului puşcaş marin care l-a ucis pe cel mai temut terorist din lume, Osama bin Laden, în timpul unui operaţiuni în Pakistan, în 2011. Fostul militar a descris momentul de maximă tensiune într-un interviu exclusiv acordat celor de la Fox News.

13 nov. 2014, 11:46
Mărturia cutremurătoare a fostului puşcaş marin care l-a ucis pe Bin Laden: L-am împuşcat de trei ori, în faţă

Rob O’Neill, puşcaşul marin care l-a ucis pe Osama bin Laden, a povestit în detaliu firul întâmplărilor într-un interviu Fox News.

Identitatea lui Rob O’Neill, ucigaşul lui bin Laden, a fost dezvăluită cu doar câteva zile înainte ca Fox News să difuzeze mult aşteptatul interviu. Fostul puşcaş marin, în vârstă de 38 de ani, a descris momentul în care el şi colegii din echipa SEAL au descins în casa din Pakistan în care teroristul se ascundea alături de familie de mai bine de opt ani.

„M-am întors spre dreapta şi, la o jumătate de metru în faţa mea, cu mâinile pe soţia lui, cu umerii în spatele ei, era faţa pe care o văzusem de mii de ori. Osama bin Laden. L-am recunoscut repede şi pac, pac, pac! (…) L-am împuşcat de trei ori, în faţă”, a declarat Rob O’Neill.

După ce şi-a declinat identitatea, O’Neill a fost aspru criticat de foştii săi colegi şi superiori din armată, fiind acuzat că vrea să câştige faimă pe spatele întregii echipe care a participat la operaţiune.

Pentru actul său de curaj, fostul puşcaş marin a fost felicitat personal de preşedintele Barack Obama în urmă cu doi ani. O’Neill este unul dintre cei mai decoraţi militari americani. După ce s-a retras din armată, el a criticat sistemul american pentru ajutoarele financiare slabe pe care le primeşte.

Osama bin Laden a fost ucis în 2011, într-un oraş pakistanez, unde se ascundea alături de familia sa de mai mulţi ani.


loading...