Mărturia emoţionantă a unui cronicar Charlie Hebdo: „Nu au murit degeaba”. Revista apare săptămâna viitoare

Un cronicar al Charlie Hebdo, Patrick Pelloux, a dat asigurări joi că săptămânalul satiric, a cărui redacție a fost practic decimată miercuri în urma unui atentat sângeros în care au fost executați cu sânge rece opt jurnaliști și caricaturiști, dintr-un total de 12 victime, va apărea miercurea viitoare.

08 ian. 2015, 12:57
Mărturia emoţionantă a unui cronicar Charlie Hebdo: „Nu au murit degeaba”. Revista apare săptămâna viitoare

Charlie Hebdo va fi publicată săptămâna viitoare, aşa cum este programat, a confirmat un reprezentant al revistei de satiră, potrivit Agerpres.

„Vom continua. Am decis să apărem săptămâna viitoare. Toți au fost de acord”, a declarat Patrick Pelloux pentru AFP, precizând că membrii redacției care au supraviețuit atacului se vor reuni cât de curând.

„Nu au murit degeaba”, a adaugat acesta.

Apariția noului număr al săptămânalului va arăta că „prostia nu a avut câștig de cauză”, a spus el, potrivit France Inter.

Doctorul Patrick Pelloux, cronicar Charlie Hebdo, a scăpat de la moarte deoarece nu a participat la şedinţa de sumar de miercuri dimineaţă, când teroriştii au atacat sediul revistei satirice, pentru că participa la o reuniune cu pompierii şi serviciile de urgenţă.

Sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo a fost ținta unui atac terorist miercuri, care a îndoliat întreaga Franță și a ridicat problema libertății de exprimare. Președintele francez Francois Hollande a decretat pentru joi zi de doliu național în memoria celor douăsprezece persoane ucise în atacul comis cu o zi în urmă la Paris, dar drapelele vor coborâte în bernă timp de trei zile și un moment de reculegere a fost păstrat joi la prânz în toate instituțiile publice.

Citeşte şi TEROARE la PARIS: Cele mai SÂNGEROASE ATENTATE din Franţa din ultimele decenii