Mărturia eroului de la Iaşi: Am simţit un moment de slăbiciune al atacatorului şi l-am imobilizat

Studentul care luni dimineaţă l-a imobilizat pe bărbatul care ce a detonat un dispozitiv exploziv într-un amfiteatru al Facultăţii de Telecomunicaţii din Iaşi a povestit la România TV cum s-au derulat evenimentele care au culminat cu prinderea atentatorului.

08 iul. 2013, 18:10
Mărturia eroului de la Iaşi: Am simţit un moment de slăbiciune al atacatorului şi l-am imobilizat

Marian Prescure este cel care l-a imobilizat pe bărbatul care luni dimineaţa a detonat un dispozitiv exploziv într-o sală de curs a Facultăţii de Telecomunicaţii de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Curajosul student susţinea examenul de licenţă când atentatorul a intrat în sală şi i-a ameninţat pe cei de acolo. ” La 5 minute după ce profesorii ne-au dat subiectele a intrat în sală şi a strigat: Am o bombă, sunt un terorist!„, a povestit el pentru România TV.

Marian Prescure a explicat şi momentul culminant, cel al imobilizării bărbatului. „Mi-am păstrat calmul pentru că am privit toată situaţia ca pe o glumă. Când a scos bomba din rucsac am acţionat din instinct.

Din cauza bubuiturii, a suflului, el a rămas blocat. Nu şi-a dat seama ce se întâmplă, posibil să fi fost şocat. Atunci am simţit momentul lui de slăbiciune şi am acţionat, l-am imobilizat. În rucsac avea bomba, iar într-o altă geantă avea 10-12 litri de benzină„, a povestit studentul Marian Prescure, pentru România TV.

Citeşte şi Decanul Facultăţii din Iaşi: Bărbatul care a detonat bomba a spus că a fost student al nostru