Mărturia unei românce stabilite în Israel despre războiul cu Hamas: „Este dincolo de imaginația oricărui regizor de film”

Roxana este una dintre multele românce stabilite în Israel. După izbucnirea războiului, Roxana a rămas acasă să aibă grijă de copiii ei. Soțul ei a fost chemat în armată.

12 oct. 2023, 15:47
Mărturia unei românce stabilite în Israel despre războiul cu Hamas: „Este dincolo de imaginația oricărui regizor de film”

Roxana Ghiuzentarman locuiește de aproximativ 10 ani în Israel, alături de soț și de cei trei băieți. Locuiesc în Rosh Haayin, la 25 de minute de Tel Aviv. După izbucnirea războiului, soțul ei, un medic israelian, a fost chemat în armată.

„Ultimele zile au fost groaznice. Nu reușesc să găsesc cuvinte pentru că nu există ceva potrivit care să descrie ce se întâmplă.

Nu-mi găsesc liniștea de cinci zile. Sunt îndurerată. Mă simt îngenunchiată psihic. Este incredibil ceea ce se întâmplă și nu găsesc alinare în absolut nimic.

Am trei copii, cel mai mic, Lyo, are 4 ani și jumătate. Rafael are 6 ani și jumătate și Adam, în vârstă de 9 ani.

Soțul meu este medic și este chemată în armată. Din când în când ne mai trimite un mesaj în care ne spune că este bine.

Citește și: Război în Orientul Mijlociu: Israelul bombardează aeroporturile din Damasc și Alep VIDEO

Nu a fost decizia soțului meu să plece. Este o mobilizare impresionantă. Foarte mulți oameni din străinătate se întorc în Israel ca să se înroleze. L-au chemat în armată pentru că nu există loc de discuții.

Este prima zi, după cinci zile, când am reușit să ies din casă să duc gunoiul. Este o frică pe care nu o poți explica și nu ți-o poți imagina.

Citește și: Israelul continuă atacurile în Fâşia Gaza. Numărul morţilor şi răniţilor creşte vertiginos, spitalele nu mai fac faţă

Noi suntem la 25 de minute de Tel Aviv, suntem totuși într-o zonă mai protejată.

Am mai trăit astfel de lucruri și nu este prima dată când trebuie să ne ascundem în buncăre.

Îmi țin lacrimile în frâu pentru că știu că mama mea se uită. Este ceva ce nu poți concepe ca om. Este dincolo de imaginația oricărui regizor de film.

Este îngrozitor, nu am mai văzut așa ceva. Am trăit acte de teroare în Ierusalim, am avut și acolo alarme antirachetă, însă ce se întâmplă acum este fără cuvinte”, a spus Roxana, la Antena 3.