Mărturia unui român scăpat cu viață din accidentul cu autocar din Slovenia: ”Majoritatea dormeau. Șoferul a ațipit și a ieșit de pe autostradă. Două secunde a durat totul”

Un autocar plin cu români a fost implicat vineri într-un accident pe o autostradă din Slovenia. Autocarul înmatriculat în Brașov transporta 32 de persoane, plecase din România și trebuia să ajungă în Italia.

03 feb. 2023, 15:11
Mărturia unui român scăpat cu viață din accidentul cu autocar din Slovenia: ”Majoritatea dormeau. Șoferul a ațipit și a ieșit de pe autostradă. Două secunde a durat totul”

Accidentul în care a fost implicat autocarul din România s-a produs vineri dimineață, în jurul orei locale 5:00 (6:00, ora României), pe autostrada Pomurje, între Gančany şi Murska Sobota, în Slovenia. În urma accidentului, trei cetăţeni români – două femei și un bărbat – au murit. Alte patru persoane au fost rănite, dintre care una se află la Terapie Intensivă, dar în stare stabilă, scrie ebihoreanul.ro.

Unul dintre românii care se aflau în autocar în momentul accidentului din Slovenia a povestit cum s-a întâmplat totul.

„Majoritatea dormeau când s-a produs accidentul. Șoferul a ațipit și a ieșit de pe autostradă. Două secunde a durat totul”, a spus bărbatul, pentru ebihoranul.ro.

Bărbatul a spus că s-a rănit în timp ce încerca să iasă din autocar după ce acesta s-a răsturnat în afara drumului, pe câmp. Din fericire, rănile nu sunt grave.

„Eu am fost printre primii care au încercat să spargă parbrizul, să putem să ne evacuăm. Am fost rănit ușor, cu tăieturi de la sticlă. Sunt ușor lovit la mâna dreaptă, dar cel mai important este că sunt în viață”, a mai spus bărbatul.

„Cei de la drumuri ne-au adăpostit de frig, au fost foarte ospitalieri”, a precizat acesta.