Mărturie cruntă făcută de fiul pacientei nevăzătoare care a căzut de la etajul spitalului din Marghita: „Au lăsat-o să moară!”

Fiul pacientei nevăzătoare care a căzut de la etajul spitalului din Marghita a făcut o mărturie cutremurătoare despre probelmele pe care le-a întâmpinat la Spitalul Municipal din Marghita, Bihor.

16 mart. 2021, 23:22
Mărturie cruntă făcută de fiul pacientei nevăzătoare care a căzut de la etajul spitalului din Marghita: „Au lăsat-o să moară!”

Mărturie cruntă făcută de fiul pacientei nevăzătoare care a căzut de la etajul spitalului din Marghita. După ce mama lui a fost internată, bărbatul a fost înştiinţat că femeia a căzut accidental de la etaj pentru că medicii nu i-au permis să aibă un însoţitor deşi avea un certificat de handicap care preciza clar asta. Conducerea spitalului are o altă versiune a tragediei.

Mărturie cruntă făcută de fiul pacientei nevăzătoare care a căzut de la etajul spitalului din Marghita: „Au lăsat-o să moară!”

„Mama mea a murit în spital în data de 7 februarie 2021. Era oarbă nu vedea deloc, avea certificat de handicap. Pe mine nu m-a lăsat să o însoțesc nicăieri. Au luat-o cu salvarea de la Subplac au dus-o la spital în Marghita, Bihor. De la Marghita au trimis-o la Oradea. Atunci noaptea, la 23:30 au trimis-o înapoi la Marghita. Au ţinut-o internată în spital, fără să o schimbe nimeni în spital. I-am adus haine că nu m-au lăsat decât la poartă. I-am dus pachet și marți, și vineri.

Dacă era nevăzătoare, a căzut de la etajul 3, pe geam. Vă dați seama? Duminică. Cum au pus-o chiar în patul de lângă geam, când erau paturile libere la ușă? Asta nu înțeleg. N-a comunicat nimeni cu ea. Nu i-au spus nimic. Au pus-o în pat acolo, criminalii ăștia și au lăsat o să moară. După ce a căzut maica-mea nu i-a simțit nimeni lipsa în spital, în salon. Nici n-a știut nimeni când a căzut, ce s-a întâmplat.

Mi-a spus medicul că a găsit-o întâmplător, o femeie care a trecut pe acolo şi a văzut-o că era jos. Ei nu au știut. Nici el cu toate că la el era, la doctorul Cristea din Oradea. A zis că nu a recunoscut că e ea. Nu şi-a dat seama că a căzut de la etajul 3. Au zis că au resuscitat-o, dar medicul legist a scris pe hârtie că a murit cum a căzut. Nu știe nimeni la ce oră a căzut ea pe geam. Femeia ( cea care a dat alarma) a gasit-o la 9:30, cam așa. Nu spune nimeni nimic. Nu vrea să vorbească nimeni în spital. M-au lăsat numai să mă duc la morgă și să o ridic”, a spus fiul pacientei, potrivit Antena 3.

Citeşte şi: Dezvăluiri cutremurătoare ale unui pacient de la ATI Arad: „Am stat în salon cu o persoană decedată. Ne este teamă să vorbim