Tablourile furate din Olanda, ascunse în Tulcea, la mătuşa unuia dintre hoţi

Mătuşa unuia dintre suspecţi a recunoscut în cursul zilei de vineri, în faţa procurorilor, că tablourile au stat pentru mai multe zile în localitatea tulceană Carcaliu, chiar şi în momentul în care cei trei suspecţi de furt au fost ridicaţi de procurori, în momentul în care au avut loc percheziţii la Tulcea, informează România TV.

01 mart. 2013, 11:17
Tablourile furate din Olanda, ascunse în Tulcea, la mătuşa unuia dintre hoţi

Mătuşa lui Radu Dogaru,  reţinută de procurori, a recunoscut că tablourile se aflau în casa ei, în localitatea Carcal. Ulterior, în urma descinderilor efectuate de poliţişti, ele au fost preluate de alte persoane, imediat ce hoţii au fost arestaţi. De asemenea, femeia spune că nu ştie care este locaţia actuală a operelor de artă.

Ea va fi adusă din nou la audieri, împreună cu mama şi unchiul suspectului, deoarece toţi trei au ştiu de existenţa tablourilor furate din Olanda, cu o valoare de zeci de milioane de euro.

Se pare că trei dintre tablourile furate au ajuns pe teritorul României. În prezent, nu se ştie ce s-a întâmplat cu picturile, dar în momentul descinderilor, cele trei tablouri se aflau în localitatea tulceană.

Citeşte şi Autorii marelui jaf din Olanda voiau să dea foc tablourilor furate

Procurorii au aflată şi faptul că există şi un al patrulea complice, tot de origine română, dat în urmărire internaţională de mai multe zile.

Şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012. Operele sustrase sunt „Tête d’Arlequin” de Pablo Picasso, „La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, „Waterloo Bridge” şi „Charing Cross Bridge” de Claude Monet, „Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée” de Paul Gauguin, „Autoportrait de Meyer de Haan” şi „Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud.

Trei dintre suspecţi – Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru – au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, iar în 21 ianuarie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au dispus arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.

Patru arme de vânătoare, care ar aparţine suspecţilor din cazul furtului de tablouri de la Muzeul Kunsthal din Olanda, au fost găsite de procurorii DIICOT în urma unor percheziţii făcute în judeţul Tulcea, potrivit Mediafax.

În prezent, specialiştii în balistică verifică starea armelor, precum şi permisele de deţinere a acestora. Aceleaşi surse au spus că armele erau folosite de cei trei suspecţi arestaţi în cazul furtului de tablouri din Olanda.

Citeşte şi: DESCINDERI în cazul hoţilor de tablouri. Poliţiştii fac percheziţii la Carcaliu, în Tulcea