Mărturii cutremurătoare ale părinţilor copilului mort la Spitalul Grigore Alexandrescu: „Ni s-a spus că i se scurge creierul prin ochi”

Mărturii cutremurătoare ale părinţilor care şi-au pierdut copilul dupa trei diagnostice puse greşit. Tragedia s-a petrecut la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti. Medicii au spus iniţial că băiatul de 3 ani are otită. Părinții vor face plângere la poliție.

28 nov. 2018, 16:09
Mărturii cutremurătoare ale părinţilor copilului mort la Spitalul Grigore Alexandrescu: „Ni s-a spus că i se scurge creierul prin ochi”

Tatăl copilului povesteşte firul evenimentelor.

„Pe data de 28 octombrie, dimineata, am sunat la ambulanta, copilul acuza dureri la urechi. Dupa vreo 40 si ceva de minute a venit o ambulanta, s-au uitat la copil si ne-au spus ca ‘va dam un bilet de trimitere si sa imi spuneti daca vreti transfer la spital’ si mi-au spus ca ei nu fac tranfer la spital, ‘anuntam la serviciul de ambulanta si va trimit o alta ambulanta’. Copilul nu era bine, ne-am urcat in masina si ne-am dus la spital. La ORL nu era nimeni, a facut fisa de internare. Domnul doctor, cand a venit, nu vreau sa il acuz, a tipat si la o colega, s-a uitat putin in urechea copilului si a zis ca e otita”, explică tatăl băieţelului.

Medicii i-au dat un tratament şi l-au trmis acasă. Pentru că nu s-a simtit bine nici după antibiotice, părinţii s-au întors la Spitalul Grigore Alexandrescu. Atunci i-au facut analize lui David şi au descoperit că are infecţie. Nu l-au oprit în spital, ci l-au lăsat să meargă acasă.

„I-au găsit leucocitele 18.000, au spus ca e o infectie foarte mare, ne-au spus să mergem la ORL, l-au pus pe baza diagnosticului, pus de sambata spre duminica. Ei s-au axat in momentul acela doar pe otita cu care fusese diagnosticat, nu s-au mai gandit la celelelate simptome”, a completat mama micuţului.

Pentru că starea băiatului s-a agravat, părinţii s-au întos la spital: medicii l-au dus direct la reanimare.

„L-au preluat direct pe terapie intensiva, i-au facut perfuzii si l-au preluat la sectia ATI si de atunci nu l-am mai vazut. A iesit o doctorita din sectia de terapie intensiva si am intebat de copil si a spus ca era sa il piarda: ‘am crezut ca i se scurge creierul prin ochi’ . A fost un soc! ‘Si acum cum e?’‘E bine’ „, a dezvăluit tatăl.

Însă, după aproape o lună de comă, micuţul a încetat din viaţă. 

Părinţii vor acum să facă plângere la Poliţie.