MĂRTURII cutremurătoare ale ostaticilor din magazinul parizian: A replicat trăgându-i un glonţ în cap VIDEO

Unele dintre persoanele care au fost luate, vineri, ostatice de către Amedy Coulibaly, în magazinul kosher din Porte de Vincennes, povestesc clipele de groază prin care au trecut. O femeie îşi aminteşte cum atacatorul a împuşcat oameni imediat ce a intrat în supermarket, iar un tată, venit la cumpăraturi cu băieţelul său de trei ani şi jumătate, s-a ascuns în camera frigorifică, alături de alte persoane.

10 ian. 2015, 12:42
MĂRTURII cutremurătoare ale ostaticilor din magazinul parizian: A replicat trăgându-i un glonţ în cap VIDEO

În jurul orei 13.00, Marie isi facea cumparaturile in magazinul Hyper Cacher, si a auzit primele focuri.

Am auzit un bum, apoi am vazut barbatul care avea vesta antiglont, doua arme Kalashnikov in mana, un cutit si un pistol. Si la dreapta noastra erau doua cadavre, doi clienti care au murit de la inceput. De cum a intrat a inceput sa traga„, povesteşte Marie.

Ea relatează ca o clienta a incercat sa se apere, dar in zadar: „Era in spatele nostru, a vrut sa isi scoata arma insa nu a reusit sa traga. El a replicat tragandu-i un glont in cap”. Marie isi aminteste ca aceasta femeie a agonizat timp de cateva zeci de minute.

ATENTATE FRANŢA. Cei patru ostatici de la magazinul din Paris, UCIŞI înainte de asaltul poliţiei

Potrivit femeii, un angajat a reusit sa ajunga la lift, sa urce la etajul unu si sa iasa pe o iesire de urgenta. Avea la el cheia de la poarta de fier pe care a dat-o politistilor.

Am asteptat 2-3 ore si apoi am auzit bum bum bum. Mi-am zis, gata, ne va omori pe toti. Ne-am ascuns toti sub cosuri. Am auzit bum bum bum. Si cand s-a ridicat perdeaua, atunci mi-a fost cel mai frica. Am auzit politistii zicand „hai baieti, hai hai!”. Au intrat si l-au ucis pe terorist”, a mai spus Marie.

Ilan isi facea şi el cumparaturile la magazinul Hyper Cacher, fiind insotit de fiul sau de trei ani si jumatate. 

După ce Amedy Coulibaly a patruns in magazin si a tras cu o arma Kalasnikov, tatal si fiul sau s-au ascuns in camera frigorifica.

Cel putin alte trei persoane i-au insotit, potrivit unor surse apropiate anchetei. Ilan, in varsta de aproximativ 30 de ani, si-a scos repede bluza si i-a dat-o fiului sau pentru a-l proteja de frig. Alaturi de ceilalti ostatici ascunsi, ei au ramas in camera frigorifica aproape cinci ore.

 

Mama lui Ilan a stiut imediat ca fiul si nepotul sau s-au ascuns si a decis sa nu incerce sa-i contacteze nici macar prin SMS. Dar numarul de telefon al lui Ilan a fost transmis fortelor de ordine. Datorita acestui numar, politistii au localizat telefonul mobil al lui Ilan si au stiut unde se ascunde grupul in magazin.

Aceste informatii au contribuit probabil la salvarea lor in momentul asaltului fortelor de ordine.

ATENTATE FRANŢA: Peste un milion de persoane vor participa la MARŞUL SOLIDARITĂŢII de la Paris

Cei care au supravietuit atentatului au mai spus ca s-au tinut in brate unii pe altii pentru a evita hipotermia. Toti cei care au reusit sa se ascunda in camera frigorifica se aflau la etaj cand au auzit focurile de arma.

Johan, in varsta de 36 de ani, a reusit sa isi sune un prieten si sa ii spuna ca sunt ascunsi la cel de-al doilea etaj al magazinului, dar si ca sase persoane sunt amenintate cu arma de cei doi teroristi.

Barbatul a vorbit si cu unchiul sau, iar acesta din urma a incercat sa il linisteasca spunandu-i ca trupele speciale se pregatesc sa intre in magazin.

„Johan si ceilalti erau ingroziti si se rugau sa nu fie descoperiti de teroristi. S-au tinut cu totii in brate, erau ca niste animale speriate, si incercau sa evite sa intre in soc hipotermic„, a spus unchiul lui Johan.

„Nepotul meu facea cumparaturi la raionul de dulcuri cand teroristul si complicea sa au intrat in magazin. Am vorbit cu el si i-am zis sa se ascunda. Am asteptat 5 ore pana cand calvarul s-a incheiat. Au fost cele mai lungi ore din viata noastra. Teroristii sunt adevarati monstri si stim ca nu ezita atunci cand trebuie sa omoare. Au atacat magazinul pentru ca stiau ca acolo merg multi evrei. Din fericire, niciun copil nu a fost ranit„, a mai declarat ruda unui alt ostatic.