Mărturii din INFERN. Un medic din România, despre ORORILE trăite între refugiaţii sirieni din Turcia

A văzut iadul pe pământ, a înfruntat teama de terorişti şi şi-a riscat propria viaţă ca să-şi ajute semenii. Un medic din Vaslui a trăit o experienţă cutremurătoare într-o tabără de refugiaţi din Turcia. Un atentat a avut loc chiar în clipa în care el preda oamenilor disperaţi cursuri de prim ajutor. Vă avertizăm că imaginile care urmează vă pot afecta emoţional.

26 mai 2013, 09:08
Mărturii din INFERN. Un medic din România, despre ORORILE trăite între refugiaţii sirieni din Turcia

Medicul sirian Mohamad Auad trăieşte în România de ani de zile. Când a aflat ce se întâmplă în Orientul Mijlociu, a vrut să plece acolo să-i ajute pe răniţi. Aşa se face că a salvat zeci de vieţi în urma unui atentat care a avut loc în Turcia, în apropiere de graniţa cu Siria, în luna martie.

Doctorul Mohamad Auad lucrează la Serviciul de Ambulanţă Vaslui. În urmă cu două luni a mers în regiunea turcă Hatay ca să-i înveţe pe localnici să acorde prim ajutor. În timpul cursurilor însă, iadul s-a dezlănţuit.

„S-a auzit o explozie foarte puternică, iar prima tendinţă a cursanţilor a fost să plece şi să acorde primul ajutor. Le-am interzis total şi imediat a apărut a doua explozie. Caracteristica unei grupări de ticăloşi care au scopul de a produce victime în rândul oamenilor, indiferent de etnie, religia, culoare limba sau naţionalitatea. Scopul inuman şi sălbatic al acestor gupări pe care pe bună dreptate le putem numi teroriste, povesteşte medicul pentru România TV.

Impresionat de dramele pe care le-a văzut in Turcia, medicul îi îndeamnă pe români să se bucure din plin de condiţiile în care trăiesc.